Articol

Zile mai putin bune

Bună tuturor, azi vorbim despre Zile mai putin bune.

Știu că ideea blogului meu a pornit de la a vă spune lucruri frumoase despre orice. Cu toate astea, am ajuns în punctul în care îmi dau seama că și din Zile mai putin bune am de învățat. Perioada asta a fost una stresantă pentru mine, asta pentru că am fost în sesiune. Acum am terminat și îmi aștept cuminte notele.

Este a treia sesiune pe care o am de când am început facultatea și trebuie să recunosc că a fost și cea mai stresantă.Am trecut prin niste stări nu foarte bune. Niște zile în care mi-am pus multe întrebări, mi-am pus la îndoială capacitățile. Zile în care tot ce voiam să fac era să stau și să privesc în gol.

Sună trist, acum că le scriu și totuși m-au făcut să realizez faptul că sunt om și din păcate, se mai întâmplă să am și zile de genul. Dar după cum spuneam și la început, din toate astea am de învățat.

Sunt conștientă de faptul că eu sunt singura responsabilă pentru starea mea. Îmi dau voie să simt anumite sentimente, dar nu vreau să le las să mă consume. Creierul nostru este foooarte parșiv.

Într-o zi stăteam întinsă în pat cu ideea că o să adorm și o să mă simt mai bine când mă trezesc. Ce făcea creierul meu? Îmi punea întrebări, sau mai bine zis, mă tortura.

-Oare am scris câte rânduri trebuia?

-Oare la examenul de miercuri am completat cum trebuia?

-Oare o să mi scadă din notă dacă nu am scris despre x lucru?

Și uite așa s-a dus somnul meu. Și atunci am zis STOP!

Astea nu sunt niste gânduri constructive. Am înțeles, sunt stresată, sunt obosită, dar știu foarte bine ce am scris în examene și dacă continui să mi fac asta, nu o să rezolv nimic. Așa că sfatul meu pentru voi, mai ales în perioadele stresante, e să încercați să vă ocupați mintea cu ceva ce vă place.

Pe mine personal mă ajuta să fac ordine, să scriu în agendă, să spăl vasele. Efectiv când fac asta parcă mi se golește creierul. Desigur, pentru voi e posibil ca asta să nu funcționeze, dar încercați să găsiți ceva ce vă place.

Un alt lucru care mă face să trec peste Zile mai putin bune, sunt cărțile sau serialele. În momentul în care mă afund într-o carte sau serial, parcă evadez din viața mea.

Cam atât pentru azi.

Voi cum treceți peste zilele proaste?

Aștept să mi spuneți, până data viitoare:

Să aveți o zi superbă!