Articol

Trei carti de la editura Rao

Editura Rao

Bună tuturor. Azi vorbim despre Trei carti de la editura Rao.

Nu știu cum sunteți voi în perioada asta, dar eu ador să citesc. Din păcate am prostul obicei să încep mai multe cărți în același timp, dar asta e.

La evenimentul din martie au fost sponsori și cei de la editura Rao care ne-au oferit câte trei cărți la fiecare. Toate erau foarte aspectuase și toate îmi furau ochii cu titluri care mai de care.

Cu toate astea, am ales-o prima pe Colecționarul de obiecte pierdute de Ruth Hogan. Mi-a plăcut mult coperta pentru că e foarte colorată, vie, te duce cu gândul la primăvară. Nu auzisem până acum de aceasta autoare, nici de carte așa că nu aveam așteptări de la ea.

Editura Rao

M-a uimit foarte mult stilul autoarei de a scrie, e ceva ce eu personal nu am mai întâlnit în cărțile citite de mine. Nu e neapărat genul meu de lectura dar m-a impresionat total.

Povestea sună cam așa, îl avem pe Anthony Peardew care locuia la vila sa Padua. Acesta locuia singur deoarece soția sa murise. Într-o zi decide să își angajeze o menajeră și așa intră în poveste Laura. Laura venea dintr-o relație care îi zdruncinase un pic viața.

Editura Rao

Ce este interesant la domnul Anthony, este faptul că acesta colecționă obiecte pierdute. Avea un birou plin cu obiecte pierdute pe care le eticheta cu locul și data la care au fost găsite. Din păcate pe parcurs acesta moare și îi lasă totul Laurei, împreună cu o rugăminte și anume să restituie obiectele pierdute sau macar câteva dintre ele.

Cartea e o îmbinare intre povestea actuală a Laurei și poveștile celor ce și-au pierdut obiectele găsite de domnul Anthony. De asemenea una dintre povesti ne trece din trecut până în prezent unde se îmbină cu povestea oficială a Laurei.

Foarte interesant scrisă și m-a trecut prin diverse stări, am și râs alături de persoanaje dar am și plâns.

Chiar e o carte pe care o recomand.

Următoarea carte pe care am citit-o se numește O fată în amurg de Serena Burdick. Cred că am mai zis-o dar eu nu sunt fana a cărților cu multe descrieri. Cu toate astea mi-a plăcut să văd cum era descris Parisul de la 1870, cum se comportau oamenii pe atunci.

Editura Rao

Editura Rao

O avem în rol principal pe Aimee, aceasta face parte dintr-o familie bună, numită Savaray. O familie plină de secrete. Totul începe cu Henri, fratele adoptiv, care decide să plece de acasă fară să zică nimic.

Editura Rao

Aimee rămâne foarte trista în urma plecării lui deoarece începuse să aibe sentimente pentru acesta. Anii trec și cu ajutorul unei prietene reușește să îl găsească pe Henri. Lucrurile se încurcă pe parcurs deoarece ies multe secrete la iveală. Aimee suferă foarte mult. Este o poveste foarte încâlcită, mai ceva ca într-o telenovelă.

Se conturează imaginea unei iubiri nerealizabile, a unui soț trădat, a unor copilași dați dintr-o parte în alta, e o carte complexă. Cât despre final, clar nu mă așteptam să se întâmple lucrurile așa.

Pe de o parte mă bucur că s-au întâmplat așa, pe de alta parte nu. Oricum nu e ceva previzibil, sau cel puțin nu a fost pentru mine.

Iar ultima carte se numește Pierduți în cartierul spaniol de Heddi Goodrich. Din păcate nu m-a prins. Am tot abandonat-o pe parcurs deoarece simțeam că nu e genul meu. De data asta este vorba despre un el și o ea. Ce mi s-a părut interesant a fost îmbinarea intre povestea celor doi, cum s-au cunoscut, cum și-au petrecut timpul. Iar pe cealaltă parte avem niste email-uri în care aceștia vorbesc despre viața lor după despărțire.

Editura Rao

Ți se dă indiciul astă, cum că ei s-au despărțit, dar nu știi încă cum s-au întâmplat lucrurile. Povestea se îmbină și cu multe informații de cultura generala legate de tot felul de subiecte. Ni se prezintă și acest cartier din orașul Napoli. Îmi place că au fost păstrați anumiți termeni din dialectul napoletan, asta pentru că mă atrage limba.

Editura Rao
Cu toate astea nu e genul meu de carte, mi se pare că totul s-a mișcat destul de lent dar nu destul de înflăcărat. Adică nu e genul de carte din punctul meu de vedere pe care să vrei să o termini într-o zi.

Cu toate astea ar trebui să vă interesați despre ea, poate e pe placul vostru. Suntem atât de diferiți, ceea ce mi place mie, e posibil să nu ți placa tie și invers.

Cam atât pentru azi, care e cartea care v-a stârnit interesul?

Aștept să mi spuneți, până data viitoare:

Să aveți o zi supebă!!!