Articol

Stilouri Pelikan si amintiri frumoase

Stilouri Pelikan si amintiri frumoase

Bună și bine v-am găsit.

Azi m-am gândit să vorbim despre stilouri Pelikan, sunt sigură că ați auzit de ele, mi se par deja emblematice.

Primul meu stilou a fost unul Pelikan. Pe care l-am primit în dar de la părinții mei când am mers în primul meu an de școală.

Nu am să îl uit niciodată, era verde. Penița era superbă, chiar mă întreb dacă încă îl mai am pe acasă.

Revenind la subiectul nostru, consider că este foarte important să avem un stilou de calitate, care să scrie frumos și care să nu păteze foaia de cerneală.

Pe site-ul celor de la Kalamos găsiți o grămadă de stilouri frumoase, de la diverse branduri dar după cum am mai zis, Pelikan are un loc special în sufletul meu.

De ce?

Haideți să vă spun o mică poveste:

Aveam vreo 10 ani și eram în vacanță la bunicii mei, deși eram plecați de acasă, stiloul meu Pelikan m-a urmat.

În sat era mare vânzoleală, asta pentru că se zvonea că avea să vină Radu Pietreanu, actor al grupului umoristic Vacanța mare .

Eram de pe atunci mare fană așa că evident că am vrut să merg să îl întâlnesc, însă eram copil și mi era rușine să merg să cer un autograf.

Bunica mea dragă (Dumnezeu să o odihnească) m-a luat de mână și a zis că mă duce ea. Așa că mi-am luat caietul și stiloul și am plecat la drum.

Se pare că domnul Radu Pietreanu era în vizită la nașii sau finii lui. Nu mai țin sigur minte, știu că am intrat pe poartă și l-am văzut, am fost foarte emoționată. Incă păstrez cu mare drag autograful de la el.

De fericire, am cam uitat de mine, așa că ajunse înapoi acasă am realizat că stiloul nu mai este. Am fost foarte supărată însă bunica mea avea o vorbă:

Să nu ți para niciodată rău după un lucru, că ai să îl găsești!

Așa că ne-am întors împreună la locul faptei și spre bucuria mea l-am găsit.

Nu o să uit niciodată acel moment.

Chiar dacă acum suntem în era asta digitală și obișnuim să ne luăm notițe pe telefon sau pe tabletă, mereu lucrul scris o să aibe un farmec aparte.

O mică istorie a acestui produs, ne spune că s-a lansat în 1838, când chimistul Carl Hornemann începe să fabrice și să vândă diferite vopsele. Partea interesantă este că acum există modele atât pentru stângaci cât și pentru dreptaci.

Din punctul meu de vedere este un cadou de lux, în primul rând că este foarte folositor.

Mai ales dacă lucrezi într-un domeniu ce necesită scriere caligrafică, dar este și un cadou peste care poate trece frumos timpul.

Atunci când facem un cadou, vrem ca persoana care îl primește să îl aibă pentru toată viața. Așa că un stilou e obiectul pe care îl poți păstra în amintire, chiar dacă nu îl mai folosești, plus că arată bine oriunde este pus.

Este adevărat că un astfel de produs bun și de calitate necesită o investiție mai mare de bani, așa că trebuie să vă gândiți un pic mai mult înainte de a face o alegere. Pentru că acea alegere o să vă urmărească o viață întreagă.

Cunosc oameni care cumpără așa ceva doar din pasiunea de a le colecționa, practc nu ajung să le folosească niciodată,

Stilouri Pelikan si amintiri frumoase

Dacă vă interesează un stilou Pelikan și îl cumpărați pentru a scrie cu el, e foarte important rezervorul de cerneală dar și forma lui, trebuie să fie cât mai ușor de ținut în mână, cu o formă ergonomică.

Penița e și ea importantă, nu știu de ce, dar mereu am fost atrasă de penițele lungi și frumoase, cu toate astea, îmi plac stilourile care sunt mai subțirele, mi se par mai finuțe și mai potrivite pentru o domnișoară/doamnă.

Până la urmă cel mai important e să vă placă, indiferent de ce alegeți.

Cam asta e povestea mea și sfaturile mele, sunt curioasă:

Voi ați folosit vreodată un stilou Pelikan? Dacă da, cum vi s-a părut?

Aștept cu mare interes răspunsurile voastre, iar până la următorul articol:

Să aveți o zi superbă!!!