Articol

Spune NU sedentarismului!

Spune NU sedentarismului!

Bună și bine v-am găsit.

M-am gândit azi să vin cu un articol scurt și energizant ca un duș rece și să vorbim despre SEDENTARISM și EXERCIȚIILE FIZICE.

Da, probabil fiecare a suferit sau suferă de sedentarism, pentru că da… ne place să stăm și să nu facem nimic.

Problema este că acest sedentarism poate duce la apariția mai multor boli, așa că este indicat să facem mișcare zilnic.

Acum nu zic să vă luați portofelul și să mergeți direct la sala de forțe. Deși puteți face și asta, ci pur și simplu să includeți în rutina voastră de zi cu zi.

Eu de exemplu am scolioză, așa că am nevoie de anumite exerciții care să mi ajute coloana.

Cei drept la început mergeam într-un loc special, unde erau și anumite aparate special pentru problema mea cu spatele. După un timp mă duceam din ce in ce mai rar.

Mie mi place cel mai mult să le fac dimineața. Imi dau un boost de energie și deobicei încep cu niște seturi de exerciții pe care le repet de 10 ori timp de o săptămână. Apoi cresc numărul cu câte 5 în fiecare săptămână.

Încerc să fac câte ceva pentru fiecare categorie de muschi, pentru brațe, abdomen, picioare, totul trebuie să fie echilibrat.

De asemenea am și o bară montată de tata pe hol de care mai atârn din când în când, asta pentru ca ajută la îndreptarea coloanei.

Dacă vreți ceva mai serios și nu vreți la sală, exista pe net un site numit yump unde îți arată diverse mișcări pe care le poți face împreună cu un antrenor.

Prima săptămână e gratis, după știu că se plătește sau mai există și varianta să cauți tu pe youtube, unde sunt gratis.

Ce ziceți, ne apucăm de mișcare?

Ne citim în comentarii, până data viitoare:

Să aveți o zi superbă !!!