Articol

Sa ne aducem aminte de copilarie cu Dorothy

Bună tuturor, e timpul Sa ne aducem aminte de copilarie cu Dorothy.

Care Dorothy?

Cum care Dorothy?

Dorothy Gale din Vrăjitorul din Oz.

Cu siguranță cunoașteți povestea ei în care este adusa din Kansas cu o tornadă pe Ținutul Oz. Țin minte că așa mult mi-a plăcut cartea, încât am decis să merg să văd și piesa de teatru împreună cu mama mea.

Ei bine, lucrurile s-au cam schimbat de atunci, pentru că acum avem de a face cu o altfel de Dorothy. Totul a început când am citit romanul Nicăieri nu e ca în Oz, care ne arată ce se întâmplă cu personajul nostru principal după terminarea cărții Vrăjitorul din Oz.

Știam că în cadrul evenimentului #danubebloggersmeet2 urmează să primesc cartea: Dorothy trebuie să moara! scrisă de Daniele Paige. După ce m-am informat puțin, am aflat că aceasta carte de la EDITURA CORINT face parte dintr-o serie numita: Eliberarea Ținutului Oz. Tot atunci am aflat că aș înțelege mai bine această carte daca înainte citesc romanul Nicăieri nu e ca în Oz, așa că mi-am cumpărat-o și asta vă recomand și vouă.

Nu e ca și cum nu ai putea înțelege deloc aceasta carte daca o citești doar pe ea, dar ajută mult.

Ei bine, dar hai să vorbim un pic și despre carte în sine.

Povestea începe cu o alta fată, Amy Gumm care trăiește tot în Kensas și care are aceeași soartă ca și Dorothy. Este luată de către o tornadă și adusă în Ținutul Oz.

Acolo se întâlnește cu diverse vietăți care îi povestesc că lucrurile nu mai sunt cum le știa ea din cărți și filme.

Ajunge să își facă prieteni și să intre în încurcături. Ajunge chiar să fie prizoniera lui Dorothy dar este salvată la timp.

Îmi place mult nota ușor comică pe care o au unele personaje. De asemenea, apreciez combinația asta dintre elementele copilărești și situațiile mai grave care necesită putină maturitate.

E foarte greu să spun mai multe fară să vă dau spoilere.

Ideea e că e o aventură intensă și e genul de carte pe care vrei să o citești din prima.

Acum eu sunt foarte curioasă ce s-a întâmplat cu personajele noastre, deoarece după cum v-am spus, cartea aceasta face parte dintr-o serie. Motiv pentru care planuiesc sa le achiziționez și pe celelalte.

Cam atât pentru azi.

Până data viitoare:

Să aveți o zi superbă!