Articol

Recenzie: Perfecti de Cecelia Ahern

Bună și bine v-am găsit.

Astăzi revin cu o recenzie, am primit de curând cartea Perfecți de Cecelia Ahern și dacă mă urmăriți de ceva timp, probabil știți că Cecelia e una din autoarele mele favorite.

Așa că atunci când cei de la Libris.ro m-au rugat să mi aleg o carte, aceasta a fost prima mea dorință, am mai ales și altă carte, dar despre aceea o să vorbim într-un alt articol.

Pentru cei ce de-abia acum aud de această carte, trebuie să vă zic că ea vina ca și o continuare a primei cărți numită Defecți.

În prima parte se vorbește despre faptul că oamenii trăiau după anumite reguli, iar dacă acestea nu erau respectate, pedeapsa consta în însemnarea oamenilor cu fierul încins (în formă de D de la defect) pe piele, pe o anumită zonă, asta în funcție și de ce făceau, de exemplu dacă mințeau, li se făcea semnul pe limbă.

Protagonista noastră Celestine North ajunge să devină o fugară în urmă a tot ce experimentează în prima carte.

Se ascunde pe unde poate, uneori având ajutor din partea unor oameni buni, dar de multe ori își pune încrederea în oameni răi care vor doar să își urmeze interesul.

Trebuie să recunosc că începutul nu prea m-a convins, deja citisem un sfert din carte și nu mi se părea nimic wow, însă, se pare că m-am înșelat, asta pentru că m-a ținut cu sufletul la gură.

Mi-au plăcut foarte mult răsturnările de situații și fiecare capitol era ca o piesă de puzzle care te ducea mai aproape de aflarea adevărului.

În această carte se conturează un pic mai mult relația dintre Celestine și Carrick, băiatul care i-a fost alături în camera înfierării, dar și Art, fostul ei iubit apare în peisaj.

Disperarea lui Crevan, șeful Ghildei, atinge cote maxime, acesta încearcă să pună mâna pe Celestine, sau mai bine zis pe dovezile care îl pot incrimina pe el pentru faptele lui.

Totul e un rollercoster, îmi place cum Cecelia Ahern o caracterizează pe Celestine, faptul că ea alege să lupte nu doar pentru ea ci pentru toți oamenii care sunt considerați defecți.

Cartea asta mi-a intrat la suflet și vă recomand și vouă să o încercați, dar mai bine să citiți și prima parte, asta în caz că nu ați făcut-o deja.

Cam asta a fost pentru azi, până data viitoare:

Să aveți o zi superbă!!!

S-ar putea să-ți placă și...

0 comentarii

 1. Acum inteleg de ce este atat de ravnita si de citita aceasta carte! Subiectul ei este tare interesant si de actualitate. Cred ca mi-ar placea si mie sa o parcurg.

  1. Chiar e super interesanta si merita.

 2. Eu am primit Defecti cadou de ziua mea si am citit doar 50 de pagini, apoi am lasat-o de-o parte. Mi-a placut directia in care a mers, insa lunile astea am citit destul de multe carti fantasy si romance, iar aceea a ramas neterminata.

 3. mihaelanistor spune:

  Am tot auzit de aceasta carte, dar inca nu am reusit sa o citesc si eu. Urmeaza.

 4. Am citit cateva carti de Cecelia Ahern si mi-au placut toate, dar pe asta inca nu am apucat sa o citesc.

 5. barbierucristina spune:

  Trebuie neaparat sa citesc aceasta carte dar si pe prima, se pare ca merita.

 6. UniquebyMM M spune:

  Ooo, dar este chiar interesantă cartea și merită citită și prima, ”Defecți”.
  Cred că mi-a plăcea să o/le citesc.

  1. Mie mi au placut foarte mult .

 7. portiadecitit spune:

  Foarte mult mi-a placut Defecti, asa ca abia astept sa o citesc si pe asta.

  1. Sigur o sa ti placa

 8. lucruriprivitedejosinsus spune:

  O am si eu pe lista, sper ca luna viitoare sa o citesc pentru ca mi-a placut mult prima carte Defecti 🙂

  1. Sigur o sa ti placa.

 9. Cecelia Ahern este una dintre scriitoarele care-mi face placere sa le citesc si o fac ori de cate ori prin ocazia. Cartea asta am lecturat-o si eu si mi-a placut tare mult

  1. E autoarea mea preferata deja.

 10. haide, facem schimb? dau Belzhar pe asta 😀 abia astept sa vad ce se mai intampla!

  1. Da, da, vorbim intr o zi si facem targul 😂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *