Articol

Recenzie: Cum sa-ti vindeci viata de Louise L.Hay

 

Bună şi bine te-am găsit, azi am o Recenzie: Cum sa-ti vindeci viata de Louise L.Hay.

Pentru că e vineri şi pentru că ne apropiem cu paşi repezi de Paşte, m-am gândit să scriu un articol pe o tema dragă mie. Azi vreau să îţi spun părerea mea despre cartea Cum să-ţi vindeci viată de Louise L. Hay.

Acum câteva săptămâni, o prietenă dragă mie, mi-a împrumutat această carte. Deşi nu ştiam nimic despre autoare sau despre alte cărţi ale ei, a reuşit cumva de la titlu să mă facă să mă îndrăgostesc de ea (de carte zic).
Părerea mea sinceră este că TOATĂ LUMEA AR TREBUI SĂ O CITEASCĂ. Fie că trec prin perioade grele în viaţă, fie că totul le merge bine, e o carte care te motivează. Care te face să vrei ca totul să fie bine în viaţă ta.

Mi-a plăcut mult faptul că autoarea merge pe nişte idei în care şi eu cred şi anume că (citez):

Viată este extrem de simplă: noi primim întotdeauna ceea ce dăruim.

Am stat de vorbă cu mai multe persoane şi multe cred că această frază nu este 100% adevărată. Eu zic că se înşală. Doar pentru că un lucru nu ţi s-a întors înapoi în momentul în care l-ai făcut, asta nu înseamnă că nu se poate întâmplă mai târziu. Vorbesc din proprie experienţă. Îmi place că pe lângă faptul că este explicat foarte bine procesul ăsta de vindecare, care este foarte uşor. Ni se mai dau şi anumite teme de făcut.vine mereu cu exemple clare. Să scriem pe o foaie de hârtie 5-6 modalităţi prin care să completăm fraza EU AR TREBUI. Apoi să citim acele fraze dar să începem cu afirmaţia DACĂ MI-AR DORI, AŞ PUTEA SĂ. La final, după fiecare frază rostită, să ne întrebăm:

ATUNCI DE CE NU O FACI?. Este un experiment pe care eu l-am făcut şi te îndemn şi pe tine să o faci.

De asemenea Louise vorbeşte foarte mult pe tema asta a cuvintelor cu impact negativ asupra noastră. Obişnuim să ne spunem cuvinte dure, uneori chiar uitându-ne în oglindă ceea ce accentuează şi mai mult acele lucruri pe care ni le zicem. Oamenii nu vor să înţeleagă cât de puternic este cuvântul. Din păcate am fost îndoctrinaţi cu nişte idei foarte negative, despre noi, despre familie, muncă, bani. Acum mai ales de la o anumită vârstă, e foarte greu să te schimbi dar nu imposibil.

Cei care mă aud vorbind cu atâta nonşalanţă despre pozitivitate şi despre faptul că eu cred că VIAŢă E SUPERBĂ, spun despre mine că sunt un copil. Mai bine să fiu eu copil şi să am această mentalitate decât să trăiesc pe un program greşit.

Creierul nostru e un computer cu multe programe.

Programe instalate de când eram mici. O să dau câteva exemple: Nu pot să, Nu sunt suficient de bun şi lista continuă.

Cartea asta ne învaţă cum să dezinstalam acele programe mintale. Cum să ne formatăm creierul, pentru că tot ce gândim se transpune în viaţă exterioară. Dacă tu îţi spui că nu o să reuşeşti niciodată, cu siguranţă aşa o să fie. Pentru că în asta crezi, asta e convingerea ta, e la fel ca şi la efectul placebo.

Un alt lucru care mi s-a părut foarte interesant este faptul că la sfârşitul cărţii există o listă cu tot felul de probleme, afecţiuni. În dreptul fiecăreia se găseşte cauza probabilă şi noul tipar de gândire și ceea ce tu trebuie să îţi spui ca să treci peste acea problemă. Nu am mai văzut nimic de genul şi la multe dintre problemele pe care le întâmpin am găsit răspunsul. E imposibil să nu îţi placă şi să nu vrei să citeşti şi mai mult pentru că e ca şi cum ţi-ar descrie viaţa. Eu am citit-o, am citit paragrafe familiei, prietenilor şi toată lumea a zis la fel.

Sper că ţi-am dat de gândit şi sper că o să vrei să o citeşti pentru că merită 100%. E o investiţie care chiar merită pentru mintea, sufletul şi trupul tău.

Întrebarea mea pentru ţine este: TU VREI SĂ ÎŢi VINDECI VIATĂ?

Aştept răspunsul tău şi pe această cale vreau să îţi urez Sărbători cu bine, un PAŞTE FERICIT alături de cine vrei tu. Pentru că am observat că programul ăsta nu mi aduce niciun beneficiu, voi începe să postez Marţi-Joi-Duminică. Am mult prea multe idei care nu mai pot să aştepte aşa că am zis să revin la 3 articole pe săptămâna.

Dacă o să simt că e prea mult, voi mai schimba dar voi vedea pe parcurs.

Ne revedem marţi cu o nouă postare, până data viitoare:

Să ai o zi superbă!!!

#viataesuperba