Articol

Recenzia zilei: Viata ca un rau de Shelley Read

Recenzia zilei: Viata ca un rau de Shelley Read

Bună tuturor, azi vorbim despre cartea Viata ca un rau de Shelley Read. Cartea o găsiți la Editura Litera și costă 35.99 lei. Eu am primit-o recent din partea celor de la Litera, fapt pentru care le mulțumesc.

Auzisem numai lucruri bune despre această carte și voiam să văd dacă este și pe gustul meu.

În linii mari și fără să desconspir prea multe, avem povestea Victoriei Nash (Torie, cum i se mai zice). O poveste care pe mine m-a trecut prin foarte multe stări. De la revoltă, la tristețe, uimire, a fost un carusel.

Povestea Victoriei începe prin întâlnirea ei întâmplătoare cu Wilson Moon (sau piele-roșie, cum îi spunea fratele Victoriei).

Cei doi se îndrăgostesc și trăiesc o scurtă poveste de dragoste. Genul de dragoste imposibilă, asta pentru ca Will nu este acceptat de nimeni din oraș. Lucrurile iau întorsătură urâtă și Victoria decide să își părăsească tatal, fratele și unchiul. Pleacă singură în munți și încearcă să și clădească o nouă viață.

Mai presus de orice, cartea este despre puterea pe care o are Victoria, despre transformarea ei dintr-o adolescentă de 17 ani într-o femeie puternică. Viața acesteia este legată și de livada de piersici și vom vedea că e un subiect destul de discutat pe tot parcursul cărții.

Au fost părți în care m-am lăsat atrasă de anumiți termeni într-o poftă nebună de piersici. Termeni precum:

  • recolta era dolofană
  • superbă dulceață
  • desăvârșit de coaptă
  • piersici feliate
  • proaspăt culese și presărate cu scorțișoară

Acestea fiind doar o mică parte din cuvintele care mi-au atras atenția și potențat pofta.

Cu fiecare pagină pe care o citeam, voiam să descopăr mai multe. Voiam să aflu adevărul și l-am aflat. Un adevăr ce mi-a adus lacrimi pe obraz. Cred că mi-ar fi plăcut totuși un final mai lung. Pentru că povestea este foarte frumoasă.

Deși este o carte care se concentrază mai mult pe comunicarea intrapersonală și foarte puțin pe cea dintre personaje, a reușit să mă facă să îmi placă. Are acel ceva care te atrage.

Pentru mine este clar o revelație această carte și o recomand cu mare drag.

Cam atât pentru azi, până data viitoare:

Să aveți o zi superbă!