Articol

Primavara vine cu o schimbare

Primavara vine cu o schimbare

Bună și bine v-am găsit.

Primăvara e momentul perfect să facem o schimbare, e momentul în care ne facem gânduri, speranțe pentru perioada de vară.

Nu știu cum sunteți voi, dar eu vreau să arăt bine când o să vină vremea costumelor de baie. Pentru asta dar nu numai, vreau să încerc să țin o dietă sănătoasă.

Am avut o perioadă în care nu mă mai simțeam bine în corpul meu, nu mai îmi plăcea cum arătau hainele pe mine și atunci am decis că e timpul pentru o schimbare.

Așa că am început să fiu mai atentă la ce mănânc. Să încerc să fac mici schimbări cum ar fi:

  • renunțarea la sucuri (nu am mai băut din septembrie anul trecut),
  • renunțarea la snacks-uri (lucru de care sunt foarte mândră).

Acum că am scăpat de mici obișnuințe, mă gândesc să am grijă un pic și de ce consum, îmi doresc un meniu sănătos și echilibrat.

Uneori parcă rămân fără inspirație și habar nu am ce să mai fac de mâncare așa că am tot căutat pe internet să văd dacă găsesc ceva să mă mulțumească.

Așa am dat peste Smart Diet Experience, un concept foarte interesant :

 

Primavara vine cu o schimbare

Există mai multe pachete din care poți alege. Practic tu plătești și produsele îți ajung acasă fără să îți mai faci tu grijă. Trebuie doar să le încălzești, mănânci sănătos și economisești și timp.

Eu nu pot să zic că am nevoie neapărată să slăbesc. Pur și simplu vreau să am grijă de ce mănânc. Dacă ar trebui să gândesc o dietă pentru cineva care vrea să slăbeasca, am câteva idei în cap.

1)Micul dejun trebuie să fie unul sățios, să ți aducă un aport de energie, aș merge pe budincă de chia, în care puteți pune diverse fructe sau semințe.

2)Implementează cât mai multe legume în alimentația ta, alege o salată în detrimentul unor aripioare de la KFC.

Acum că a venit primăvara au apărut atâtea legume pe piață, pline de vitamine, bogate în nutrienți.

3)Supele cremă sunt bune, eu înainte nu prea eram adepta lor, mi se păreau ciudățele, dar mi-am dat seama că sunt super gustoase, sunt sățioase și puteți să faceți diverse combinații.

Mie mi place foarte mult supa cremă de linte roșie dar și cea de ciuperci, ele în general se consumă cu crutoane, dar eu obișnuiesc să o mănânc goală, asta pentru că eu nu consum pâine.

4)Pastele nu sunt rele, se zice că pastele nu sunt bune, ca îngrașă, dar defapt depinde foarte mult cu ce le gătești, ce ingrediente mai pui pe lângă ele, pentru că dacă îți faci o porție cu pesto, nu cred că o să fie chiar așa rău pentru kilogramele tale.

5)Seara încercați să țineți totul cât mai lejer, încercați să mâncați la ore fixe.

Cât despre dulce, nu zic că trebuie evitat, trebuie consumat în cantități potrivite. Uneori corpul nostru simte nevoia de dulce și cred că atunci ar trebui să îi dăm ceva.

Până la urmă este important să mâncăm ce ne place nouă, câte puțin, nu mâncați până explodați și cam atât.

Pe internet găsiți o grămadă de diete, eu am încercat să vă dau câteva sfaturi, nu spun că sunt nutriționist sau că așa ar trebui să faceți, asta e doar ceea ce fac eu momentan și mă simt foarte bine.

Voi ați ținut vreodată o dietă?

Aștept răspunsul vostru, iar până data viitoare:

Să aveți o zi superbă!!!