Articol

Portretul lui Dorian Gray-Oscar Wilde

Portretul lui Dorian Gray

Bună și bine v-am găsit, astăzi vorbim despre cartea Portretul lui Dorian Gray-Oscar Wilde primită de pe libris.ro .

Acum ceva timp m-am întâlnit cu un fost coleg de liceu care mi-a povestit despre această carte și mi-a zis că e musai să o citesc.

Ca un mic rezumat vă pot spune că totul începe de la potretul acestui băiat pe nume Dorian Gray. Un băiat de o frumusețe nemaivăzută, care atrage orice persoană îi iese în cale.

În momentul în care Basil Hallward (pictorul) își definitivează lucrarea, Dorian, poate într-un mod inconștient, reușește să își vândă sufletul. O face pentru a rămâne veșnic tânăr. După ce descoperă ce a reușit să facă, încearcă să ascundă asta de prietenii lui apropiați.

Unul dintre prietenii lui, lordul Henry Wotton își pune amprenta pe Dorian prin discuțiile pe care aceștia le poartă. Acesta are o influență destul de mare și nu de multe ori îl trimite pe cai greșite.

Coperta

Am fost uimită de degradarea în timp a personajului principal. Ceea ce a început timid, s-a transformat în ceva malefic în final.

Discuțiile pe care Dorian le poarte cu diferite personaje sunt de o încărcătură emoțională foarte puternică.

Trebuie să recunosc că nu m-a prins de la început, a avut pasaje care pe mine m-au îngreunat în citire. Am renunțat de două ori la ea în timp ce o citeam, până la un punct.

Citat

Mi-a plăcut să-l văd pe Dorian în postura de îndrăgostit, autorul a reușit să descrie foarte frumos sentimentele pe care personajul principal le simțea.

Cartea Portretul lui Dorian Gray-Oscar Wilde, o dovadă că orice lucru vine cu un preț.

Am fost șocată să văd în ce ajunge să se transforme Dorian. Nu l-am mai recunoscut, deși el era în continuare descris ca un tânăr de o frumusețe rară. Sufletul lui a decăzut și așa a ajuns să recurgă la fapte inimaginabile.

Nu vreau să dau prea multe spoilere, cert e că e o carte care îți dă de gândit. Abordează niște teme profunde și consider că merită citită.

Am înțeles că există și film, așa că o să vreau să îl văd și pe acela.

Voi ați citit cartea?

Dacă da, aștept să mi spuneți, până data viitoare:

Să aveți o zi superbă!!!