Articol

Parerea mea despre COVID-19

Bună tuturor, azi deschid un subiect mai sensibil și anume Parerea mea despre COVID-19.

Am stat un pic pe gânduri dacă să abordez sau nu acest subiect și până la urma m-am gândit să spun ce gândesc. Sunt și eu om, am o părere și vreau să mi-o exprim.

Sunt conștientă de faptul că suntem diferiți și că adevărul meu, e posibil să nu fie și adevărul vostru și îmi asum asta. Totuși, singurul lucru pe care îl cer este ÎNȚELEGERE. Nu vreau să fiu criticată, jignită pentru părerile mele, atâta tot.

Acum că am clarificat acest lucru, haideți să vă spun Parerea mea despre COVID -19.

Ei bine, EU CRED CĂ EXISTĂ!

Uite că am spus-o, EXISTĂ ȘI PUNCT.

Ca să vă fac să înțelegeți de unde vine părerea mea, am să fac un pic de context.

Printre rudele și prietenii mei de familie există multe cadre medicale, chiar și mama mea lucrează în acest domeniu. Vă dați seama că aud foarte multe întâmplări, cazuri, lucruri reale. Nu e ca și cum am intrat pe facebook și am văzut la vecinu Gicu că a postat nu stiu ce lucru. Deci pot spune că am o sursă veridică.

Din păcate s-a întâmplat să am și un caz printre acești prieteni iar situația nu a fost deloc roz. Persoana respectivă a fost internată în spital, a stat pe oxigen, pentru că nu îi creștea saturația. Deci nu poți să vii la mine și să mi spui că nu există când eu știu suferința acestei persoane.

Cineva care în mod normal nu avea probleme, manca sănătos și chestii de genul.

Și nu stiu cum e la voi în oraș, dar la mine în oraș circulă zvonul cum că oamenii pentru o anumită sumă de bani se internează în spital spunând că au acest virus.

Sinceră să fiu, mă doare tare când aud astfel de vorbe și mai ales de la oameni pe care îi cunosc. Eu nu cred în așa ceva. Ce om ești tu, să alegi să ți lași confortul casei tale pentru un pat de spital. Cât de josnic ești încât să alegi să stai într-un loc în care riști să te îmbolnăvești fie de COVID, fie de alte boli. Acum știu că veți zice că unii oameni sunt dispuși să facă acest lucru pentru bani.

Eu sunt aici să vă zic că persoana despre care am povestit nu ar face acest lucru. Are copil, copil care a fost îngrijorat, care ne suna să avem grija de ea pentru că ea era plecata în alt oraș. Și oricât le povestești oamenilor treaba asta, ei nu vor să creadă.

Mai e și categoria aia de oameni care deși lucrează în domeniul sanitar, nu cred în virus. Și atunci îi întreb: De ce porți mască? De ce te echipezi când intrii la ei?

Celor care nu cred, îi invit și eu la fel că mulți alții, să intre macar 5 minute neechipati într-un salon COVID, ATÂT.

Mi se pare de prost gust. Și da, știu că cei ce ne conduc țara se gândesc mai mult la binele lor decât la al nostru, dar totuși. Acest virus nu a lovit doar România. Dacă era doar România, poate că vedeam altfel lucrurile. Spuneam: Sigur, ăștia au pus totul la cale să ne mai țină prin casă sau mai știu eu ce.

Dar, repet, virusul a lovit și alte țări, adică uitați-vă la situația Americii.

Facebook-ul e plin de știri, de oameni care nu cred și care îi blamează pe cei care cred. Motiv pentru care în ultimul timp nici nu i-am mai dat așa multă importanță. Vedeam poze cu vedete care îndeamnă la distanțare socială și alte lucruri bune. Cu toate astea, mă scârbeam efectiv de comentariile tâmpite pe care aceștia le primeau.

Mulți spuneau: Știți vreun caz concret, aș vrea și eu numărul de telefon să discut cu acea persoana?

PE BUNE? Eu cred că oamenii ăștia și daca ar avea cazuri printre prieteni și familie, tot nu ar crede pentru că din păcate suntem un popor închis la minte.

Am crede în orice altceva decât în asta. Adică să fim serioși nici Isus nu a fost crezut că era Fiul lui Dumnezeu, deci orice e posibil.

Ideea e că lucrurile nu stau prea bine. Oamenii nu țin cont de reguli, uită de distanțarea socială, de măști, nici nu mai zic.

E ca și cum ne-am lupta cu morile de vânt, pentru că unii atât pot.

Acum pe cealaltă parte, nu spun că se pot face măgării. De exemplu, am mai auzit și eu de la alte persoane că atunci când moare cineva în spital, daca îl trec ca și COVID, spitalul poate să ia niste bani. Cred că astfel de lucruri se fac, părerea mea, dar nu pot să trec peste faptul că oamenii încă nu cred în acest virus.

Nu stiu ce o să se ajungă cu noi, vreau să fiu în continuare pozitivă, dar dacă oamenii nu iau măsuri, e cam degeaba.

Cam atât am avut de zis pentru azi, haideți să vorbim în comentarii, vreau să știu ce crede comunitatea mea de aici despre asta.

Aștept mesajele voastre, până data viitoare:

Să aveți o zi superbă!!!