Articol

Pacienta tacuta m-a lasat tacuta

Pacienta tacuta

Bună și bine v-am găsit.

Știu că a trecut foarte puțin timp de când am vorbit despre cărți, dar aceasta mi-a plăcut așa mult, încât nu puteam să nu vă zic despre ea.

Cartea se numește Pacienta tacuta de Alex Michaelides și sunt sunt sigură că dacă nu ați citit-o, măcar ați auzit de ea, asta pentru că e foarte la modă în ultimul timp. Mulțumesc mult libris.ro pentru carte, am terminat-o în decurs de 3 zile, puteam și mai repede să o termin dar cum eu am obiceiul prost să încep mai multe. În fine, cert e că mi-a plăcut, cartea de față este un thriller psihologic, povestea se învârte în jurul unei pictorițe Alicia Berenson care ajunge să își omoare soțul cu 5 împușcături de pistol, act care o face să rămână tăcută pentru o perioadă lungă de timp.

Coperta

Ea ajunge să fie internată într-un spital pentru oameni cu boli mintale, în timpul ăsta tablourile ei devin din ce în ce mai celebre, dar cu trecerea anilor oamenii încep ușor să uite de existența ei.

Cu excepția acestui psihoterapeut, Theo Faber care face o mică fixație pentru ea și își dorește cu orice preț să o facă să vorbească.

Îmi place mult faptul că se face o paralelă între jurnalul Aliciei și ceea ce se întâmplă în prezent cu ea și acest domn.

Theo se luptă efectiv să ajungă în spitalul unde era repartizată Alicia, cu toate astea este prezentată și viața lui de când era mic și aflăm multe lucruri care ne fac să reflectăm la comportamentul lui. Cât despre însemnările făcute de Alicia în jurnal, acestea fac un pic de lumină în tot acest caz.

Povestea e destul de încâlcită și sfârșitul m-a dat gata, pentru că nici într-o mie de ani nu ați putea să ghiciți ce s-a întâmplat defapt la momentul crimei.

Autorul a făcut o treabă bună și a știut să dozeze cantitatea de detalii dar și dialogul, încât face ca totul să se citească foarte rapid și efectiv e genul de carte care te ține în priză. Cu fiecare capitol voiam să aflu și mai mult.

Paragraf

Citat

Acum o găsiți la ei pe site la prețul de 43.61 lei.

Voi ce părere aveți?

Aștept să mi spuneți, iar până data viitoare:

Să aveți o zi superbă!!!

S-ar putea să-ți placă și...

15 comentarii

 1. Gabriela Alexandra Andrei spune:

  Cred ca o voi pune pe lista mea de anul asta! Mulțumesc pentru recomandare Sabina!

  1. Cu mare drag, merita

 2. Elena Chedică Mateică spune:

  Am auzit și eu de carte, o am pe lista, urmează sa o cumpar.
  Chiar sunt curioasa de final!

  1. O sa te lase masca

 3. Mi-a placut la nebunie aceasta carte. Este printre preferatele anului trecut 😉

 4. Mi-a placut maxim aceasta carte. A fost printre preferatele anului trecut 🙂

 5. Nici nu auzisem de ea..
  Dar e drept, nu citesc Beletristica. Însă… De ce sa nu recunosc?! Suna interesant!

  1. Chiar recomand

 6. Pare ca are mult suspans.Imi place.O pun pe lista mea de citit.
  Eu de obicei la cartiile thriller nu rezist sa nu incep cu ultima pagina.

  1. Haha, nu, eu chiar rezist

 7. albusteluta spune:

  Am auzit de aceasta carte, insa nu am citit-o. Cred ca a fost cumva si un film asemanator …nu sunt siguraca a fost chiar cartea ecranizata dar am vazut sigur un film cu un subiect asemanator.

  1. Hmm, nu stiu sigur, o sa caut

 8. Sper sa am timp pentru ea saptamana ce vine, e de mult pe lista mea. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.