Articol

#orecomandare Corint

Bună tuturor, pentru azi am #orecomandare Corint.

Am îndrăznit să aleg o carte pentru articolul #orecomandare de azi pentru că simt că merită.

Cartea se numește Vorbe la purtător în izmene pe călător și este scrisă de Ohara Donovetsky. Am ales-o pentru că m-a tentat numele.

E ceva ce nu am mai auzit până acum. Recunosc că înainte să o aleg nici macar nu m-am uitat la copertă sau la descriere. Am vrut să fiu surprinsă și chiar eram curioasă să văd despre ce e.

Ca și descriere, sub titlu scrie așa:

Despre cum folosești zicerile limbii romane când ești departe și ți-e dor

Frumos spus.

Eu consider că e genul de carte pe care toți ar trebui să o avem în bibliotecă. Nu e neapărat doar pentru cei ce sunt plecați din țară și li se face dor de graiul românesc.

Mi-a plăcut să îmi întăresc cunoștințele despre diverse proverbe populare. Să aflu povestea din spatele unor vorbe pe care și eu le folosesc. Ba chiar să învăț proverbe de care nu auzisem pentru că nu sunt specifice zonei mele.

Cartea este foarte bine structurată, avem expresii despre:

  • geografie/etnie
  • animale
  • plante
  • corp
  • alimente
  • diverse

Vă garantez că sigur sunt anumite proverbe pe care nu le știți și pe care e bine să le aveți în minte. Eu mereu mi-am dorit să îmi îmbogățesc paleta de cuvinte și de expresii. Așa că genul asta de carte chiar îmi vine în ajutor.

Totul e scris într-un stil foarte lejer, se citește repede. E genul de lectură pe înțelesul tuturor și asta îmi place.

Plus că iți permite să o începi de unde vrei pentru că aceste capitole nu au legătură intre ele, doar că merg pe același principiu.

Ce părere aveți?

V-ați încumeta să citiți o astfel de carte?

Aștept să mi spuneți, iar până data viitoare:

Să aveți o zi superbă!