Articol

NU este NU

Bună și bine te-am găsit.

Mi-am dat seama că în ultimul timp am abordat multe subiecte legate de frumusețea exterioară și am ignorat complet subiectele mai serioase.

Azi m-am gândit să vorbim despre NU este NU, un lucru pe care eu încerc să îl respect în viața de zi cu zi.

Îmi place să cred despre mine că sunt un om de cuvânt, la mine ce e în gușă e și în căpușă, dacă am zis un lucru, încerc pe cât posibil să mă țin de promisiune sau dacă simt că nu pot să fac asta, prefer să spun pas.

Nu am fost niciodată genul care să insiste, se întâmplă foarte rar să o fac și deobicei o fac cu oamenii cu care îmi permit, în principiu, mama, tata, în rest nu o fac.

Asta pentru că îmi place să respect decizia persoanei respective, decât să stau să îi fac capul calendar, să o conving într-un fel, să accepte, dar să nu o facă de plăcere și să mi strice și mie cheful, mai bine o las așa.

De multe ori am mai și picat acest test, pentru că într-un fel ajungi să te simți și prost că refuzi și până la urmă accepți cu inima îndoită, dar accepți.

Lucrul ăsta s-a schimbat la mine de câțiva ani, de când am înțeles și mai bine că viața e prețioasă, că viața mea e prețioasă, e una singură și vreau să o trăiesc făcând lucruri care îmi fac plăcere, fără a face compromisuri.

Așa că am început să zic NU, eu zic că e mai bine așa, fiind oameni, avem un instinct de apărare și uneori (sau poate sunt doar eu) simțim dacă e bine să mergem într-un loc, sau să acceptăm o invitație, spune-i intuiție, nu știu, însă eu mă bazez destul de mult pe ea.

Sfatul meu pentru tine este să înveți să spui NU atunci când simți că trebuie să o faci, nu fă nimic doar de dragul unei persoane, știu că o să sune egoist, însă noi suntem pe primul plan.

Asta a fost tot pentru azi, un mic small talk, sau De vorbit, cum obișnuiam să îi spun.

Sunt curioasă, tu spui NU?

Până data viitoare:

Să ai o zi superbă!!!

#nuestenu

S-ar putea să-ți placă și...

32 de comentarii

 1. barbierucristina spune:

  Eu nu prea pot sa zic nu, ma simt prost fata de persoana ce imi cere ceva. Incerc sa schimb si eu acest aspect, ca uneori daca esti bun esti luat de prost.

  1. Sa stii ca asa eram si eu la inceput, pana cand mi-am dat seama ca am o singura viata si merita sa o traiesc facand lucruri care imi plac.

 2. La mine NU-el e un Nu clar, nu fac nimic de dragul altei persoane decat daca acea persoana mi este draga 🙂

  1. Foarte bine, ma bucur mult.

 3. In ultimii ani am invatat sa spun nu, fiindca mi-am dat seama ca noi toti avem prioritatile noastre si nimeni din jurul meu nu e disponibil pentru mine asa ca acum imi aleg mult mai bine in ce si in cine investesc timp.

  1. Georgiana Sabina spune:

   Foarte bine faci.

 4. Este bine sa inveti sa spui NU. Am spus de multe ori nu si nu imi pare rau ca am facut acest lucru.

  1. Asa este, foarte bine.

 5. De cele mai multe ori mi-e greu sa spun nu, dar o fac cand trebuie !

  1. Uneori e bine sa mai zicem si nu.

 6. mihaelanistor spune:

  Trebuie să învățăm să spune nu, dar lumea trebuie să învețe să accepte un nu!

  1. Oo da, uite ca la asta nu m-am gandit sa zic, foarte bine zis.

 7. eu in general sunt o persoana foarte directa si spun lucrurilor pe nume, indiferent de consecinte si de cine este vorba. asa ca da, cand zic nu, apoi nu e!

  1. Asa te vreau, asa e cel mai bine.

 8. De multe ori si eu spun nu, si mi se pare firesc sa folosesc acest cuvant.

  1. Asta e foarte bine, mereu trebuie sa o facem atunci cand simtim ca ceva nu ar merge bine.

 9. Unul dintre cele mai bune obiceiuri pe care mi le-am format în ultimii ani a fost cel de a refuza. Să spun nu unor solicitări, punând pe primul loc prioritățile și planurile mele.

  1. Foarte bine, felicitari, asa trebuie.

 10. Să știi că eu spun foarte des „nu” și în felul acesta am timp mai mult pentru mine. Cumva am început să spun nu în momentul în care am constientizat ca ma las pe mine pentru altii si nu era o practica prea buna.

  1. Foarte bine, pana la urma avem o singura viata, nu?

 11. Ah, nu suport compromisurile și de fiecare dată când nu mi-am ascultat instinctul am dat-o-n bară.

  1. Te inteleg perfect.

 12. Am invatat sa spun NU. Uneori am zis ca nu da bine un refuz categoric, dar este mai bine asa

  1. Asa cred si eu .

 13. Da, stiu sa refuz, doar ca de multe ori o fac mai voalat, adica o scald, stii tu, „da, dar nu prea pot, că să vezi, ca rata-mpunge … la-la-la-la”, asta mai ales in situatia cand persoana pe care trebuie s-o refuz mi-ar putea face un rau la serviciu sau in alt mod, in cazul in care refuzul este explicit si e resimtit ca un pumn in nas. Insa uneori celalalt nu intelege ca, de fapt, e un NU, si o ia ca pe un DA, si atunci sa vezi ce neplacut este… Eu nu spun „da” de dragul cuiva, ci de dragul meu si a confortului meu personal. Si nu ma refer la vreun castig material, pur si simplu daca e ceva ce nu-mi place sa fac, sau n-am chef ori timp, refuz, chiar daca as fi rasplatita pt asta. Nervii mei si stresul cauzat nimic nu-l poate atenua.

  1. Asa este, acum sunt situatii si situatii, uneori ti e greu sa o faci.

 14. Imi e inca greu sa spun „nu” si accept sa fac pentru altii lucruri pe care in sinea mea nu le doresc sau care chiarimi displac. Nu se intampla des, dar se intampla de mai multe ori decat mi-as dori.

  1. Eu am invatat sa mi apreciez mai mult viata si daca simt ca nu vreau sa fac ceva, zic NU.

 15. portiadecitit spune:

  Da, eu am invatat sa spun NU si tare ma bucura lucrul asta.

 16. albusteluta spune:

  Din pacate nu am invatat sa spun NU :(.

  1. Imi pare rau, dar mai ai timp, cu pasi mici si daca vrei, poti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *