Articol

Nevoia de a avea dreptate

Bună tuturor. Azi vorbim despre Nevoia de a avea dreptate.

Sinceră să fiu, nu știu de unde mi-a venit ideea. Cert e că mi-a plăcut cum sună și azi fiind vineri, am zis că se încadrează perfect la rubrica #devorbit.

Dar hai să ne gândim un pic, de unde vine Nevoia de a avea dreptate totuși?

Eu una cred că totul pornește din copilărie. Pentru că tot ce am trăiat în copilărie ne impactează viața. Modul în care s-au comportat părinții cu noi, modul în care am fost tratați de ceilalți, efectiv totul.

Poate că atunci când erai mic ai auzit des expresia: Nu ai tu de unde să știi, ești doar un copil! și asta te-a marcat.

Eu una nu am fost niciodată genul ăsta și nu mă înțelegeți greșit. Îmi place să mi susțin punctul de vedere când știu că e corect. Cu toate astea sunt persoane cărora și dacă le desenezi nu ar recunoaște că ai dreptate și atunci nu mă mai chinui.

Nu are rost să mă enervez. Merg pe principiul: Cel mai deștept cedează.

Și știu că uneori asta nu e o opțiune și vă zic și de ce. Există persoane care știu să și susțină atât de bine punctul de vedere, chiar și unul greșit, încât efectiv te îndeamnă să pornești un conflict cu ei.

Persoanele astea chiar au o problemă și ea trebuie rezolvată. Cum? Prin vorbit. Dacă eu eram în locul lor încercam să înțeleg de unde vine pornirea asta, Nevoia de a avea dreptate.

Aș lua legătura cu părinții mei și aș încerca să găsesc o rezolvare. Pentru unii e mai ușor, pentru alții e mai greu, pentru că nu toți au o relație bună cu părinții lor.

Dacă părinții nu sunt o opțiune pentru voi, încercați să apelați la propria voastră memorie. Încercați să vă amintiți cum era când erați mici, reflectați la cele întâmplate și iertați pe cei care v-au greșit sau chiar pe voi.

Eu zic că merită încercat.

Cam asta a fost pentru azi, dacă v-a plăcut vă mai aștept, până data viitoare:

Să aveți o zi superbă!!!