Articol

Muzica pe drumul recuperarii

Bună şi bine te-am găsit.

A trecut ceva timp de când n-am mai vorbit despre muzică, după cum probabil ştii, sunt o mare pasionată, de aceea în fiecare lună am pregătit pentru tine un playlist cu melodiile mele preferate.

Însă nu despre asta vreau să vorbesc azi, ci despre cum m-a ajutat pe mine muzica să trec peste o experienţă mai neplăcută din viaţa mea.

Deja nu mai este secret, faptul că am fost în comă şi până şi în spital, muzica a fost alături de mine.

Ţin minte că la două zile după ce m-am trezit, am cerut să primesc telefonul şi căştile, deşi nu aveam voie cu ele pe secţia pe care eram atunci şi anume Terapie intensivă.

Părinţii mei mi le-au adus şi am fost foarte bucuroasă că puteam să mai îmi ocup şi eu timpul cu ceva, asta pentru că şi înainte să mi se întâmple asta, ascultăm foarte multă muzică.

Muzica mi-a fost alături în cele mai grele momente, m-a însoţit ca un adevărat companion, a fost acolo lângă mine când am început să fac iar primii paşi, asta pentru că la 20 de ani când alţii mergeau în club, eu învăţam să merg.

Mereu mi-a dat siguranţă, după ce am revenit acasă, a început o recuperare lungă şi dureroasă, încercam pe cât posibil să fac progrese şi să le arăt tuturor că pot.

Aşa că deschideam calculatorul, porneam câte un playlist, îmi luam scaunul, de care mă ajutam şi încercam să merg, cât mai drept posibil şi asta era antrenamentul meu.

A durut şi a durat mult timp până când am ajuns la performanţele de acum, faptul că pot să merg fără să mă ţin de cineva, să alerg, să dansez, să urc pe munte, sunt nişte progrese imense.

Uneori mă întreb ce aş fi făcut dacă aş fi avut o deficienţă de auz sau aş fi trăit într-un alt mediu şi nu aş fi putut să mă bucur de sunet şi de pasiunea mea pentru muzică, cred că ar fi fost groaznic şi nici nu vreau să mă gândesc ce e în sufletul celor ce suferă de astfel de probleme.

Şi pentru că muzică merită să se audă la o calitate cât mai bună, cei de la Edifier au scos pe piaţă un nou sistem de boxe Edifier R2730DB, din câte am înţeles este un sistem audio monstru 2.0.Recunosc, eu nu le am cu detaliile tehnice, dar ceea ce mi-a atras atenţia la ele, este faptul că sistemul de boxe este bine ancorat pentru volumele mari, reducând, în acelaşi timp, rezonanţa acustică şi totul se datorează carcasei de lemn, e fix ce îmi doresc, nu vrei să auzi în ce fel îmi bârâie mie boxele.Şi cam asta a fost tot pentru azi, sunt curioasă: Tu ce gen de muzică asculţi? Ai vreo melodie preferată în ultimul timp?

Nu uita că eu aştept de fiecare dată comentariile tale, iar noi ne revedem curând cu un nou articol, până data viitoare:

Să ai o zi superbă!!!

PS: Acest articol face parte din participarea mea la probele din cadrul concursului Superblog 2017 !!!

S-ar putea să-ți placă și...

0 comentarii

 1. Bum! -Bum! -Bum! Să fie muzică acum! Fain articol. Mă bucur că te-ai recuperat așa bine cum zici 🙂

  1. Haha, ce tare ai fost, mersi mult :*

 2. Frumos articol , bine ca acum esti bine, muzica ne ajuta mereu, succes la concurs

 3. Muzica este ca o terapie pentru suflet!

 4. Ma bucur mult ca ti-ai revenit, cred ca intradevar muzica te-a ajutat mult. Si eu ascult muzica tot timpul si ma binedispune, ma scoate din orice stare nasoala.

  1. Multumesc mult, foarte bine.

 5. mihaelanistor spune:

  Cred ca eu sunt singura care prefera linistea si nu muzica pentru relaxare!

  1. Wow, da, sa stii ca nu am mai auzit pana acum.

 6. muzica este buna oricand, eu prefer muzica mai linistita si mai veche, cea zgomotoasa nu ma prea incanta!

  1. Te inteleg perfect si eu sunt la fel, dar mai am si momente in care imi place sa bubuie muzica.

 7. Acum preferata mea e Camasa cantata de Lidia Bubble, ma binedispune si mi se pare ca se potriveste cu vremea de afara.

  1. Nu cred ca am ascultat o, mersi de pont😘

 8. Daca descopeream o asemenea boxa prin liceu o cumparam fara ezitare. Ador muzica si parca nu se simte vibe-ul ei daca nu este data la maxim :)) Glumesc. In ultima vreme ascult muzica doar la casti, ma relaxeaza cumva

  1. Haha, ce tare, da stiu ce zici :*

 9. catalina spune:

  Cred ca muzica si optimismul ti-au facut recuperarea mai usoara. Ma bucur ca esti bine. 🙂

  1. Asa este, mersi mult.

 10. Si pe mine m-a ajutat in perioade grele muzica!

  1. Ma bucur, muzica vindeca.

 11. Si pe mine ma relaxeaza muzica si atunci cand am parte de o zi foarte incordata, imi pun melodiile mele preferate care sa ma destinda. Nu am sisteme sofisticate in casa. Eu ascult muzica la laptop sau la telefon cu castile

  1. Ma bucur, muzica cred ca e cea mai buna inventie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.