Articol

Muzica clasica ca si forma de relaxare

Bună tuturor, azi vorbim despre Muzica clasica ca si forma de relaxare.

Eu ador să ascult muzică și nu aș putea spune că am un stil preferat. Îmi place să variez și să încerc tot felul de genuri muzicale.

Totul se mulează pe starea mea de spirit din ziua respectiva. Recunosc că am zile când ascult muzică de radio, zile când ascult muzica italiana, manele și chiar și muzica clasică.

Da, ei bine despre Muzica clasica ca si forma de relaxare vorbim azi. Mereu am admirat acest gen. Nu pot să zic că eram eu mare împătimită dar știam să îl apreciez atunci când se difuza.

Muzica clasica ca si forma de relaxare

Acum câțiva ani m-am gândit să caut o melodie pentru că aveam o stare nașpa și voiam să mă liniștesc. Am dat peste un playlist cu diverse melodii de la diverși compozitori și efectiv m-am îndrăgostit.

Pentru mine muzica clasica a devenit terapie. La început o ascultam doar atunci când mă simțeam rău sau nu puteam să dorm. Acum lucrurile au evoluat și o pun oricând simt nevoia de așa ceva.

În general îmi plac piesele cântate la pian și la vioară. Am și câțiva compozitori preferați printre care enumăr:

  • Tchaikovsky
  • CLAUDE DEBUSSY
  • Ciprian Porumbescu

Lista e lungă și normal că îi include și pe Mozart și pe Beethoven. Alternez între compozitori străini și români, ambii îmi plac foarte mult.

Un click pe aceste nume sonore vă vă duce către una din piesele mele preferate de la aceștia.

Din cate am înțeles ajută foarte mult daca asculți muzică clasică iar pe mine chiar mă liniștește. Este singura muzica pe care eu pot să scriu atunci când lucrez la articolele mele.

 

Știu că poate nu e pe gustul tuturor dar eu vă încurajez să încercați.

Cam atât pentru azi, până data viitoare:
Să aveți o zi superbă!!!