Articol

Manifestul #AiGrijaDeTenulTau

Bună tuturor. Azi vă prezint Manifestul #AiGrijaDeTenulTau.

După cum probabil știți, pielea este cel mai mare organ al corpului. Încerc să am grijă și de pielea de pe corp dar tenului îi ofer o îngrijire mai specială.

Motivul este unul cât se poate de simplu. Dacă pielea de pe corp putem să o acoperim cu haine și să o protejăm cumva de razele solare și de alte impurități, cu fața e cam greu să faci asta.

Mama mea mereu m-a sprijinit în acest demers și desi nici ea nu avea cunoștinte prea multe în domeniu, îmi spunea mereu:

Demachiere și hidratare, demachiere și hidratare, demachiere și hidratare.

Așa că asta am făcut. Mi-am dat seama documentandu-mă de pe internet că am un ten normal spre uscat și am început să cumpăr produse specifice.

Pentru mine rutina de îngrijire a tenului e o relaxare. Știu că sunt multe persoane care văd acest proces ca pe o corvoada, însă niciodată nu a fost și cazul meu. Erau momente în care eram un pic luată la mișto de faptul că mă dădeam cu diferite creme:

-Ce ți trebuie atâtea creme? Uite ce ten frumos ai.

-Nu mai pune toate tâmpeniile pe față, o să faci bube!

-Ei lasă, nu te mai demachia, nu mori o seară!

Cu toate astea am continuat să mi duc rutina la capăt. Când spun îngrijirea tenului mă gândesc instant la cuvintele mamei mele. Acei doi pasi despre care vă vorbeam la începutul articolului se repetă atât pe timp de zi cât și seara.

Nu poți începe un machiaj fară un ten curat, cum nu te poți duce la culcare fară un ten curat.

Pe lângă aceștia, seara îmi place să vin și cu un toner special pentru tenul meu, cu o apa termală și un ser, cum sunt cele de la Jonzac din gama pentru tenul uscat.

De la ei am aflat și de beneficiile unei ape termale izotonice și de faptul că aceasta nu trebuie clătită de pe față. Cât despre ser, n-am cuvinte suficiente să-l laud. Sunt foarte atentă la textura produselor. Daca nu sunt neapărat genul care să pună preț pe produsele bio, când vine vorba de textură, am anumite preferințe.

Apa termala

Sunt conștientă că am nevoie de hidratare, dar nu îmi plac cremele grase, produsele prea uleioase. Vreau să se absoarbă rapid și să nu mi se lipească părul de față seara. Asta îmi oferă H2O booster night gel-balm de la Jonzac.

Booster

Și dacă tot am ajuns să vorbim despre produsele lor, aș vrea să vă menționez ce produse mi-au atras atenția de la ei de pe site. Este vorba despre Masca Regenerantă și de Gelul Dermo-Demachiant. Recunosc că numele lor mi-au făcut ochii să sclipească.

Sfatul meu pentru voi totuși este să țineți totul cât mai simplu. Nu trebuie să investiți în exfolianți, acizi și alte chestii sofisticate. Acum știu că e la moda să cumperi tot felul de produse de genul, dar daca știți că nu puteți să vă țineți de ele, nu le luați.

E de ajuns să aveți o cremă cu spf, un demachiant și o cremă de seara. Că după vreți voi să adaugați o apa termala, un ser, o masca, asta e partea doua.

Gândiți-vă că semnele îmbătrânirii se văd prima data pe ten. După o anumită vârstă apar primele riduri, nimeni nu scapă de ele, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să avem grija de tenul nostru.

Mereu am ales să mă ghidez după principiul: Mai bine previn, decât să tratez.

Și în încheiere ce vreau să vă zic e că trebuie să faceți cu placere ceea ce faceți. Nu vă gândiți la rutina de îngrijire a tenului ca la ceva ce trebuie făcut pentru că așa se zice. Trebuie făcut pentru că așa vreți voi și așa e cel mai bine.

Cam atât oameni dragi, aveți grija de voi, până data viitoare:

Să aveți o zi superbă!!!