Articol

Două carți de Eric Emmanuel Schmitt care merita

Două carți de Eric Emmanuel Schmitt care merita

Bună și bine v-am găsit,

Îmi place foarte mult să citesc și asta se poate observa atât din articolele mele, cât și din faptul că am reușit să citesc 51 de cărți anul trecut, lucru de care sunt foa

Ambele cărți sunt scrise în două moduri diferite.

Când descopăr un autor sau o autoare care scrie frumos și care mă fascinează cu fiecare lectură, încep să fac o mică pasiune și să mi doresc cam tot ce acesta sau aceasta a scris.

La fel mi s-a întâmplat și cu autorul Eric Emmanuel Schmitt despre care vreau să vorbim azi, pentru că recent am terminat două cărți scrise de el și anume Otrava Iubirii și Concert în memoria unui înger.

Prima este de tipul unui jurnal scris de 4 protagoniste: Julia, Colombe, Raphaelle și Anouchka iar cea de-a doua este scrisă sub forma a 4 nuvele cu subiecte diferite care pot fi citite în orice ordine deoarece nu au legătură între ele.

Dar haideți să vorbim despre Otrava iubirii. Aici lucrurile sunt foarte simple, povestea fiind despre aceste 4 bune prietene adolescente. Acestea trec prin diverse transformări și își pun diverse întrebări odată cu perioada adolescenței.

Coperta

Fiecare dintre ele este măcinată de anumite insecurități, fie le sperie transformarea corpului lor. Fie le sperie faptul că nu sunt suficent de mature.

Citat

Întrebări pe care poate și noi ni le-am pus în aceea perioadă, este o carte care te face să reflecți asupra unor idei și mi se pare potrivită mai ales pentru adolescenți dar nu numai.

Jurnalul Juliei

Cartea m-a păcălit ca să zicem așa, nu aș fi ghicit nici într-o mie de ani ca acela o să fie sfârșitul. Un sfârșit destul de tragic după părerea mea. Pe mine personal m-a lăsat cu ochii înlăcrimați, dar o să vă las pe voi să descoperiți motivul.

Pe de altă parte avem Concert în memoria unui înger, ce mi-a plăcut mult. Aici a fost faptul că autorul a ales să împărtășească cu noi câteva fragmente din jurnalul lui de scriitură.

Mi s-a părut că a umanizat și mai mult această carte și m-a făcut să o înțeleg pe deplin.

Coperta

Din carte

Avem de a face cu 4 nuvele care pe mine m-au marcat pentru că după fiecare nuvelă pe care o citeam eram ceva de genul: Wow, cât de frumos, nu mi vine să cred.

Eric are efectul ăsta asupra mea cam cu tot ce scrie, îmi place că nu se încurcă în detalii plictisitoare și e la obiect.

Cuprins

În Criminala este vorba despre (ați ghicit) o criminală care se îndrăgostește de noul preot. Aceasta îi povestește toate faptele teribile iar el îi sugerează că ar trebui să se predea.  Dacă a făcut-o, veți afla citind cartea.

Următoarea este Întoarcerea, aici avem ca și protagonist un marinar care primește o scrisoare. Din care află că i-a murit fata.  Problema e că acesta nu avea doar una ci patru. Uite așa începe el să se macine gândindu-se care dintre ele este cea care a murit.

Concert în memoria unui înger, nuvela care dă și numele cărții, este despre doi tineri muzicieni Axel. Băiatul care făcea totul natural și Chris care muncește din greu pentru a obține ceea ce vrea. Cei doi participă într-o cursă care se termină destul de prost. Chris îl lăsă din gelozie pe Axel să moară pe fundul mării.

Ceea ce urmează m-a șocat de-a dreptul, finalul fiind unul chiar tragic.

Două carți de Eric Emmanuel Schmitt care merita

Cât despre ultima nuvelă, O iubire la Elysee, trebuie să recunosc că la început nu prea mi-a plăcut și ea a fost motivul pentru care am cam întârziat cu cititul cărții, cu toate astea am ajuns la final cu ea și m-a impresionat la fel ca și celelalte.

În ea este vorba despre președintele Franței și soția sa care deși în aparențe păreau cuplul perfect, în intimitate se purtau foarte rece unul cu celălalt.

După diverse comploturi puse la cale atât de el cât și de ea, președintele decide că ar fi mai bine dacă ar divorța, dar ea nu este de acord, apele se mai liniștesc după ce ea află că are cancer iar de aici povestea ia o altă întorsătură.

Sunt foarte mulțumită cu alegerile mele făcute de pe site-ul libris.ro și vă recomand și vouă cu mare drag atât cărțile, cât și site-ul.

Ce ziceți, v-am făcut curioase?

Aștept răspunsul vostru, iar până data viitoare:

Să aveți o zi superbă!!!

47436227_1112513188926284_4380728172174376960_n