Articol

#decitit Familia Borgia de la Editura Corint

Bună tuturor, azi este despre #decitit Familia Borgia de la Editura Corint.

Când mi s-a pus în față lista cu titlurile din care pot alege 3 cărți de la Editura Corint, am ales-o din start pe aceasta.

De ce?

Nimic mai simplu, am urmărit serialul cu același nume și m-am îndrăgostit. A trecut ceva timp de atunci dar niciodată nu m-am gândit că există și o carte cu același nume.

Așa că imediat cum am văzut acel titlu, am zis că trebuie să am această carte. Autorul ei se numește Cristopher Hibbert.

Eram familiarizată cu povestea și numele pentru că văzusem serialul, dar știm cu toții că altfel e când citești cartea.

Acțiunea se desfășoară în epoca Renașterii în societatea italiană a secolelor al XV și al XVI-lea. Numele Borgia vine cu o încărcătură negativă, fiind asociat cu nepotismul, corupția și lăcomia.

Din aceasta carte aflăm povestea lui Rodrigo Borgia (cunoscut ca papa Alexandru al VI-lea), a fiului sau Cesare și a fiicei sale Lucrezia.

Descoperim așadar fețele mai puțin frumoase ale acestor oameni. Cum înșală, cum mint, cum calcă efectiv pe cadavre pentru putere.

Este o carte istorică, poate să fie considerată o lectură mai greoaie. Asta și datorită numelor în italiană, a anilor și a diverse detalii dar pentru cineva care este pasionat de istorie și vrea să afle mai multe despre acea perioadă, chiar cred că o să vă placă.

Undeva pe la mijlocul cărții găsim și câteva poze în care apar ilustrați membrii familiei Borgia. Mie personal îmi place când găsesc poze cu diverse picturi, îmi place să stau și să le admir.

Per total e o lectură impresionantă, pe care mă bucur să o am în bibliotecă.

Cam atât pentru azi, până data viitoare:

Să aveți o zi superbă!

S-ar putea să-ți placă și...

18 comentarii

 1. nu am avut rabdare sa ma uit la serial, adevarul e ca italia renascentista nu e chiar genul meu de perioada. eu as gasi-o greoaie, dar felicitari tie ca ai avut rabdare sa o parcurgi!

  1. Sabina spune:

   Multumesc, te inteleg.

 2. Am citit si eu cateva carti despre Familia Borgia si mai am cateva in biblioteca, urmeaza.

  1. Sabina spune:

   super.

 3. Acum aud pentru prima dată de această carte. O voi pune pe listă.

  1. Sabina spune:

   Super

 4. Mihaela spune:

  Am vazut serialul dar cartea nu am citit-o inca. E pe lista de dorinte.

  1. Sabina spune:

   Ma bucur mult.

 5. In Florenta am avut prilejul sa vad cateva portrete ale acestei familii, descendenți ai unei linii nobile, originară din Valencia, care a prins rădăcini în Italia și a devenit proeminentă în afacerile ecleziastice și politice în anii 1400 și 1500.

  1. Sabina spune:

   Wow ce frumos

 6. Suna interesant aceasta carte, imi place acea epoca.

  1. Sabina spune:

   Si mie.

 7. Interesanta aceasta carte, este exact pe gustul matusii mele, si o sa o cumpar sa o citeasca, ii plac foarte mult genul acesta de carti. Multumesc pentru recomandare!

  1. Sabina spune:

   Cu mare drag, ma bucur.

 8. Ma tenteaza si pe mine sa citesc cartea asta

  1. Sabina spune:

   Ma bucur.

 9. Parca dupa o carte, ar merge si un film online, dar de un serial online ce zici? 😀 Ai vazut The Good Doctor? Ti-am lasat link.

  1. Sabina spune:

   Ooo da, mi a placut mult, uite nu m am mai uitat de foarte mult la el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.