Articol

De vorbit: Experienta mea cu postliceala de farmacie

Bună și bine te-am găsit, azi e De vorbit: Experienta mea cu postliceala de farmacie.

Eu am terminat anul trecut și trebuie să recunosc că nu astă era scopul meu, inițial am vrut să merg la facultate la Galați să fac farmacie, însă am fost respinsă, lucru care m-a cam dezamăgit și care mi-a cam tăiat din încredere.

De vorbit: Experienta mea cu postliceala de farmacie

Însă părinții mei m-au sprijinit, mi-au spus că e ok, nu-i nimic, stai linstită, uite, poți să încerci și la postliceală, mai ales că e la noi în oraș.

Așa că uite-mă înscrisă. Inițial știam că nu o să fie examen, însă pentru că s-au înscris destul de multe persoane, a trebuit să dăm un test. Puteai să alegi din ce materie să dai. Eu am ales chimie organică, adică chimia din clasa a 10 a și a 11 a.

Am avut mari emoții, pentru că deja venisem după un examen picat.

Întrebările au fost cele care erau pregătite pentru subiectul 1 din bacul la chimie, așa că mi s-a părut super ușor.

Faza super amuzantă a fost atunci când m-am dus să aflu rezultatele. Erau deja câțiva foști colegi de-ai mei la panou și mi spuse că am intrat a 5 a. Eu mă uitam totuși de la coadă la început, ca să mă caut, pentru că încă nu credeam că eu sunt aceea.

Școala postliceală e împărțită pe trei ani. Ni s-a dat și un diriginte, la noi a fost o doamnă dirigintă. Era într-un fel ca la liceu, pentru că aveam colegi mulți (eram doar fete și un singur băiat, care a plecat ulterior în anul doi).

Aveam pauze, vacanțe ca cei din liceu. Însă după cum zicea doamna noastră de farmacognozie: Asta este o școală superioară!

Acum că ți-am spus în mare despre ce presupune această școală, aș vrea să zic și câteva plusuri și minusuri:

Plusuri:

  • Îmi plăcea faptul că testele se dădeau imediat după terminarea unui capitol sau a câtorva capitole. Astfel încât să nu se uite materia, așa cum se întâmplă cu facultățile.
  • Îmi plăceau orele de practică.
  • Mi-a plăcut foarte mult clasa mea, faptul că eram persoane variate, vârste diferite, învățam unii de la alții din poveștile noastre de viață.
  • Au fost anumite cursuri care m-au fascinat, pentru că am învățat multe lucruri interesante.

Minusuri:

  • Ce mă enerva foarte mult era programul.
  • Consider că sunt multe materii care sunt băgate de umplutură.
  • Față de cei de la Asistenți medicali, care făceau școala în același loc cu noi, noi trebuia să ne găsim singuri loc de practică.

Mi-a plăcut mult să fac practică.

Și mai cred că în farmacie, în practică, îți dai seama dacă până la urmă îți place ceea ce faci. Aveam o satisfacție atât de mare când știam că pot să ajut pe cineva. Când mai venea o mamăiță și îi luam tensiunea și îmi spunea că sunt drăguță și că mi mulțumește. O bătrânică chiar a vrut să mi dea un leu pentru că am ajutat-o.

Eu am făcut această școală cu drag și nu pot să regret că am făcut-o, pentru că am trăit niște experiențe foarte frumoase din care am avut ce învața, este adevărat că este o meserie de viitor, pentru că din păcate oameni bolnavi o să existe mereu.

Însă la capitolul: Viața după postliceală, nu știu ce să zic, puțini sunt cei ce își găsesc și o fac fie pentru că au pe cineva, știi și tu că acum primează pilele, fie au fost păstrați în locul unde au făcut practică, pentru că era nevoie de om, fie pur și simplu au avut noroc.

Eu momentan nu am găsit.

Faza cu acest domeniu este că mereu trebuie să fii în contact cu medicamentele, pentru că sunt multe, mereu se schimbă, apar chestii noi și dacă nu lucrezi cu ele, e foarte posibil să mai uiți, însă baza nu dispare niciodată, eu încă și acum îmi aduc aminte de locul a multor medicamente din farmacia în care am făcut practică.

Cam asta am avut de zis, sper că ți s-a părut interesant articolul de azi, aștept părerile tale, iar până data viitoare:

Să ai o zi superbă!!!