Articol

De citit:O suta de nume de Cecelia Ahern

Bună şi bine te-am găsit, azi e despre: De citit:O suta de nume de Cecelia Ahern.

Anul ăsta am început în forţă cu cititul. Am reuşit să termin trei cărţi, aşa că m-am gândit să prezint o nouă recenzie.
Acum ceva timp am fost contactată de cei de la editura All, pentru a-mi alege două cărţi.
Cartea de azi se numeşte O sută de nume şi este scrisă de Cecelia Ahern, una din autoarele mele preferate.
Trebuie să recunosc că pentru aceste două cărţi alese, nu am vrut să citesc nici-o recenzie. Am citit doar ce scria pe spatele cărţii şi cam atât. Mi s-a părut interesantă tema şi am zis să îi dau o şansă.


Povestea începe cu Katherine Logan sau mai bine zis Kitty (numele ei de acoperire ). O jurnalistă care dă de belele în urma publicării unui reportaj mincinos. Deşi nu îi stă în fire să facă astfel de lucruri , o face fără să ştie şi asta îi aduce numai de suferit.
Ajunsese să se simtă foarte prost deoarece zilnic avea lăsat la uşa câte-un „cadou”. Crede-mă că şi tu te-ai fi simţit la fel dacă ai fi avut uşa măzgălită cu excremente de câine, vopsea roşie şi alte cele. Fapt care îi aduce numai neplăceri cu proprietarul apartamenului unde stă ea. Singura care i-a fost punct de sprijin era Constance care din păcate a murit dar nu înainte de-a îi spune un pic despre proiectul la care lucra. Proiect care are o însemnătate mare pentru toată cartea.

După moartea mentorului şi celei mai bune prietene Constance. Kitty simţea că zilele ei în redacţia unde lucra erau numărate însă îşi păstrează o urmă de optimism.

Kitty îşi dorea mult să scrie un articol în onoarea ei. Simţea că aşa îi poate aduce un ultim omagiu aşa că după multe discuţii cu redactorii de la revista Etcetera, e lăsată să scrie ea articolul. I-se da şi un deadline, trebuia să fie terminat în două săptămâni.

Tot ce avea Kityy rămas de la Constance era o listă.

O listă cu 100 de nume şi uite aşa începe marea aventură. Aceasta încearcă să ia legătură cu o parte din cei 100.

Întâlneşte oameni diferiţi cu caractere diferite, majoritatea sunt rezervaţi când această începe să îi caute, însă jurnalistă noastră ştie cum să facă că să se bage sub pielea lor.

Trebuie să fiu sinceră şi să spun că pe mine nu m-a dat pe spate, e adevărat, e o carte frumoasă, tema chiar e interesantă însă i-a lipsit acel ceva care să mă ţină în suspans.

Mi-au plăcut poveştile fiecărui personaj intervievat, unele au fost comice şi am ras, altele m-au întristat dar totuşi cred că se putea şi mai bine.

Mesajul cărţii e unul foarte frumos şi recomand această carte oricui, sunt lucruri pe care le poţi învaţă din ea.

Cartea o găsiţi aici la preţul de 49.90 redus de la 37.42 de lei.

Pe final  aș vrea să le mulțumesc și celor de la editura All pentru cele două cărți, acum sunt curioasă dacă tu ai auzit de această carte şi dacă te-am făcut curioasă să o citeşti sau dacă ai citit-o deja dar ai altă părere faţă de-a mea.

Sper că ţi-a plăcut, nu uita că noi ne revedem curând cu o nouă postare, până data viitoare:

Pupici şi multă sănătate!!