Articol

De citit: Baiatul care voia sa-si construiasca lumea de Keith Stuart

De citit: Baiatul care voia sa-si construiasca lumea de Keith Stuart

Bună și bine v-am găsit.

Astăzi vreau să vorbim despre o carte care mi-a intrat rapid la inimă, numele ei este Băiatul care voia să-și construiască lumea de Keith Stuart.

M-a tentat atât coperta cât și numele și după ce am citit un pic din descriere, am zis că trebuie să o citesc și eu.

Eu personal sunt pasionată de psihologie și de oameni în general, îmi place să înțeleg cum gândesc și cum se manifestă anumite boli de natură psihică, iar în această carte se vorbește despre comportamentul unui băiat cu autism.

Povestea începe cu Alex capul familiei, care decide să se multe la un prieten bun din cauză că nu se mai înțelegea cu soția lui, Judy, și nici cu Sam, băiatul lor.

Familia lor e pe cale să se destrame, Alex e presat din cauza locului de muncă, îl doare faptul că s-a înstrăinat de soția lui, că nu își înțelege propriul copil și decide să plece de acasă pentru o perioadă.

Relația pe care o are Alex cu fiul lui nu este deloc una bună. Uneori acesta chiar evită să meargă să stea cu el, simte că nu au lucruri în comun. Nu știe cum să se comporte cu Sam fără ca acesta să nu facă vreo scenă.

Cu toate astea, lucrurile încep să se schimbe între ei doi când la mijloc apare un joc pe calculator. Probabil și voi ați auzit de el pentru că e super popular, îi spune Minecraft.

Prin acest joc, cei doi încep să lege o relație frumoasă de tata-fiu. Se joacă împreună, construiesc lucruri împreună. Au un subiect de discuție și asta îl face pe Alex să se apropie și mai mult de Sam.

Pe tot parcursul cărții e descris comportamentul lui Sam. Faptul că îi place să:

  • fie prins în rutină,
  • nu îi plac schimbările,
  • mănâncă același tip de mâncare,
  • merge la același restaurant,
  • comandă același tip de mâncare.
  • nu este empatic,

De citit: Baiatul care voia sa-si construiasca lumea de Keith Stuart

Cu toate astea cred că este un băiat deștept pentru că memorează tot felul de detalii, lucru care mi se pare impresionant.

Lucrurile povestite păreau atât de reale și defapt unele sunt, pentru că această carte este inspirată dintr-o poveste reală și e genul de carte pe care aș recomanda-o mai ales părinților care trec prin această situație, pentru că îmi dau seama că nu este ușor să ai un copil cu autism.

Totuși, asta nu înseamnă că nu recomand cartea și altor persoane. Cred că toată lumea ar trebui să o citească ca să nu mai existe acele priviri urâte.

Vă las pe voi să descoperiți în continuare ce s-a întâmplat.

Vă zic doar că acum pe Libris.ro este la prețul de 9,9 lei de la 39, așa că spor la cumpărături.

Ce părere aveți? V-ați achiziționa-o?

Aștept părerile voastre, până data viitoare:

Să aveți o zi superbă!!!