Articol

Cum sta treaba cu sponsorizarile?

Youtuber, Blogger, Scenarist, Disperat, Neinspirat

Bună tuturor, azi vorbim despre Cum sta treaba cu sponsorizarile? .

Sunt blogger de mai bine de 6 ani și în tot acest timp am avut norocul să am diverse colaborări. Am participat la mai multe evenimente care s-au soldat și cu primirea unor produse.

Acesta fiind și cazul evenimentului de la Galați despre care v-am vorbit deja aici. Din exterior situația se vede cam așa, un grup de fete s-au întâlnit și au primit produse gratis.

Treaba nu e chiar așa de simplă și nu se oprește acolo. Pentru cei ce nu au treabă cu lumea asta sau sunt la început și nu stiu cu ce se mănâncă aceste colaborări, ei bine… sunt aici să vă luminez un pic.

Este vorba de multă muncă, în primul rand persoanele care se ocupa de organizare au trebuit să vorbească cu fiecare sponsor în parte. Evident că fiecare sponsor vine cu niste cerințe, unii vor să faci un articol în care se pui diverse link-uri.

Alții vor vrea postări multe în social media folosind diverse hashtag-uri sau chiar ambele.

Este o mare responsabilitate din partea organizatorului să își dea cuvântul că fiecare participantă va livra conținutul promis la timp.

Asta este unul dintre motivele pentru care eu nu am organizat până acum un eveniment la mine în oraș. Pentru că am cunoscut și cazuri de persoane care au venit și-au luat trăistuța, au scris un articol și gata. Așa ceva nu se face.

Asta e prima parte, vine evenimentul, totul iese frumos dar munca abia acum începe. Știu că mulți nu o consideră munca, am și în familia mea persoane care spun asta, deci n-am pretenții de la cei din exterior să o vadă altfel, dar chiar este o muncă.

Ca să vă dau un caz concret, sâmbăta a fost evenimentul de la Galați, duminica a urmat o sesiune de poze. Au fost 51 de sponsori, nu toți au oferit produse la fiecare, au existat și tombole. 42 de sponsori au fost cei care au dat produse la toată lumea, pentru mine sunt 43. Asta pentru că am câștigat și o tombolă.

Mai e și următoarea situație, au fost sponsori care au oferit 1 produs dar și sponsori care au dat câte 6-7-8 produse. Mie mi-a luat să fac poze de la ora 12 până la ora 16:30 și nu am terminat. Asta pentru că mai am să fac la niște cărți și la un puzzle.

Atât mi-a luat mie să fac poze la tot și nu sunt genul care să fac aceeași poză de 100 de ori, nu. Trag cel mult o dublă, nici nu vreau să mă gândesc cât îmi lua daca trăgeam mai multe.

Nici nu mai zic cât mi-a luat să pun totul la loc, să le scriu data de expirare. Plus că atunci când fac poze îmi place să diversific fundalul.

Am folosit un ringlight pentru că lumina nu mă ajuta, în care evident că eu am investit, la fel și în camera foto.

După a urmat editarea pozelor. Asta a durat pentru că vreau ca pozele mele să fie toate cu un anume filtru. Editez în două programe Snapseed și Lightroom.

Iar de aici rămâne doar partea cu testatul. Vreau să clarific un pic cum fac eu lucrurile, ca să nu existe întrebări pe viitor.

Mi se pare cel mai greu să faci recenzia unei creme, acolo se văd cel mai greu rezultate.

Mie personal îmi trebuie undeva la o lună ca să mi dau seama că a funcționat sau nu. La o mască am nevoie de macar 3 utilizări. Mai ales dacă vorbim de o mască la tub.

La machiaje îmi dau seama imediat, la fel și cu demachiantele, cărțile, obiectele, aici e mai ușor.

Mi s-a zis de câteva ori că: „Ai primit produsul X, e normal să spui că ți-a plăcut!” .

Eu sunt aici să vă zic contrariul. Dacă un produs pe care l-am primit nu îmi place, nu mi se potrivește, am să zic. Eu una mă pun și în postura cititorului. Eu citesc bloguri și vreau ca bloggerul pe care îl citesc să fie sincer cu mine

Altfel îmi voi pierde încrederea și pentru mine încrederea e cea mai importantă, din momentul în care o pierzi, cu greu o mai câștigi. Iar eu nu vreau să mi asum acest risc.

Așa că daca o să existe produse care nu mi plac, eu o să zic.

Cred că v-am lămurit Cum sta treaba cu sponsorizarile?,  până data viitoare:

Să aveți o zi superbă!!!