Articol

Cum am trecut peste frica de dentist?!

Bună și bine v-am găsit.

Nu credeam că o să abordez vreodată acest subiect la mine pe blog, însă uite că am depășit această frică și azi vorbim despre DENTIST.

Trebuie să știți de la început că eu mereu am avut o teamă de ei, de ustensilele folosite, de zgomotul pe care aceste ustensile le scot și mai ales de durerea pe care acestea pot să mi-o provoace.

Pentru mine durerea de dinți a fost, este și o să fie mereu, cea mai intensă durere, cea mai puternică, așa că vă dați seama de ce tot evitam eu mersul la dentist.

Am reușit ani buni să evit mersul la control, până anul trecut când m-am pomenit cu niște dureri groaznice și cu obrazul umflat (ca o mică glumă, eu credeam că pur și simplu m-am îngrășat) .

La insistențele tuturor oamenilor din jurul meu, m-am decis să mă duc la dentist și evident că prima dată nu m-am dus singură, deci dacă simțiți că vă e frică, chiar vă recomand să luați pe cineva cu voi, o să fie mai bine așa.

Întorcându-ne la durere, se pare că ceea ce aveam eu era o infecție care a necesitat alte 4 ședințe, am făcut și o radiografie 3d care arata și celelalte probeleme.

Verdictul nu a fost unul prea drăguț pentru mine, aveam doi colți de scos și șapte plombe de pus, dar cred că se putea și mai rău.

Cert e că am început să mă obișnuiesc cu mersul la dentist, aici chiar s-a aplicat zicala: „Pofta vine mâncând” .

După vreo 4 ședințe am început să merg și singură și la sfârșit când am terminat toate procedurile am îndrăznit să mi fac și un detartraj de care mă cam feream pentru că știam că e destul de dureros, dar chiar nu a fost așa de rău cum auzisem.

Săptămâna trecută am fost pentru ultima plombă, doctorul a zis că dantura se prezintă destul de bine, așa că eu sunt mulțumită.

Sfatul meu e să nu amânați prea mult, mai ales când e vorba de infecții care se pot duce la creier și pot produce mai multe răutăți.

Vouă vă e frică de dentist?

Aștept să mi spuneți, iar până data viitoare:

Să aveți o zi superbă!!!

S-ar putea să-ți placă și...

22 de comentarii

 1. mie tot mi-e frica! desi am fost la phixius, si chiar am dat peste o doctorita faina, tot nu agreez ideea!

  1. Da, stiu ce zici.

 2. Loredana Nechifor spune:

  Cu siguranta, nu trebuie sa amanam vizitele la dentist! Ma bucur ca ai abordat si tu subiectul!

  1. Da, asa este, cred ca daca incepem mai multi sa vorbim despre asta, ii vom ajuta pe cei care au frica de dentist sa faca un pas inainte.

 3. Cand eram mică îmi era frica, dar acum nu am probleme. Deocamdată tot merg la doua saptamani pentru a-mi omorî un nerv, apoi sa imi pun o plomba. Din fericire nu este nimic dureros.

  1. Aa, am inteles, e bine atunci.

 4. mihaelanistor spune:

  Nu ma duc cu placere, dar stiu ca e pentru binele meu.

 5. Eu am trecut peste frica de dentist ducandu-ma la oameni care imi plac, profesionisti care ma fac sa ma simt in siguranta.

  1. Asa este, e foarte important si la cine mergi.

 6. barbierucristina spune:

  Acum cativa ani si mie imi era frica insa acum totul a evoluat si vizita la dentist nu mai inseamna durere si frica.

 7. Eu nu cred ca voi reusii vreodata sa scap de frica asta 🙁

  1. La mine a functionat aia cu Foamea vine mancand 😂

 8. UniquebyMM M spune:

  Frica și câteva experiențe neplăcute la dentist m-au făcut și pe mine să ocolesc mult timp cabinetul de stomatologie. Cred cu tărie că ar trebui să fie făcută educație în școli pentru a înțelege de mici ce înseamnă dantura sănătoasă.

  1. Va inteleg perfect si da, chiar ar trebui sa se vorbeasca mai mult in scoli.

 9. portiadecitit spune:

  Eu n-am trecut de frica de destist, desi am mers foarte rar.

  1. Mai e timp, niciodata nu e prea tarziu

 10. Ramona Gheorghe spune:

  Ce-i drept nici eu n-am mai fost la dentist de foarte mult timp. Ma ia groaza cand ma gandesc. Cred ca ar trebui sa investesc o suma colosala in dantura

  1. Mie mi zici, am spart un pic portofelul in doua 🤣

 11. Eu am mers un an intreg pe la dentist si acum nici macar nu imi mai etse frica de anestezie 😉

  1. Cand auzi termenul anestezie zici vaaai, dar chiar nu e asa rea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *