Articol

Cum am trecut peste frica de dentist?!

Bună și bine v-am găsit, azi vorbim despre: Cum am trecut peste frica de dentist?!

Nu credeam că o să abordez vreodată acest subiect la mine pe blog, însă uite că am depășit această frică și azi vorbim despre DENTIST.

Trebuie să știți de la început că eu mereu am avut o teamă de ei. De ustensilele folosite, de zgomotul pe care aceste ustensile le scot și mai ales de durerea pe care acestea pot să mi-o provoace.

Pentru mine durerea de dinți a fost, este și o să fie mereu, cea mai intensă durere, cea mai puternică. Așa că vă dați seama de ce tot evitam eu mersul la dentist.

Cum am trecut peste frica de dentist?!

Am reușit ani buni să evit mersul la control, până anul trecut când m-am pomenit cu niște dureri groaznice și cu obrazul umflat.

La insistențele tuturor oamenilor din jurul meu, m-am decis să mă duc la dentist. Evident că prima dată nu m-am dus singură. Deci dacă simțiți că vă e frică, vă recomand să luați pe cineva cu voi.

Întorcându-ne la durere, se pare că ceea ce aveam eu era o infecție care a necesitat alte 4 ședInțe, am făcut și o radiografie 3d.

Verdictul nu a fost unul prea drăguț pentru mine, aveam doi colți de scos și șapte plombe de pus, dar cred că se putea și mai rău.

Cert e că am început să mă obișnuiesc cu mersul la dentist, aici chiar s-a aplicat zicala: „Pofta vine mâncând” .

După vreo 4 ședințe am început să merg și singură și la sfârșit când am terminat toate procedurile am îndrăznit să mi fac și un detartraj.

Săptămâna trecută am fost pentru ultima plombă, doctorul a zis că dantura se prezintă destul de bine. Deci eu sunt mulțumită.

Sfatul meu e să nu amânați prea mult, mai ales când e vorba de infecții.

Vouă vă e frică de dentist?

Aștept să mi spuneți, iar până data viitoare:

Să aveți o zi superbă!!!