Articol

Am citit de la Corint Junior

Corint Junior carti

Bună tuturor, azi vreau să vorbim despre ce Am citit de la Corint Junior.

Nu știu cum sunteți voi, însă mie mi plac și cărțile care sunt destinate copiilor. Consider că din fiecare carte putem învăța ceva. Fiecare vine cu o lecție și doar pentru că sunt destinate celor mici, nu înseamnă că noi adulții nu am putea să le citim.

Eu am primit 3 cărți de la această editură și toate mi-au plăcut. Se citesc ușor, iar eu uneori am nevoie și de o astfel de lectură, după cărți mai grele.

Prima pe care am terminat-o se numește Povestea norocoasei Ruth de Ruth Behar. Este practic un fel de biografie scrisă într-un mod mai copilăresc.

Corint Junior carte

Corint Junior carti

Povestea stă cam așa, Ruth se mută cu familia în America din Cuba. Îi este un pic greu să se acomodeze cu viața de aici dar cu toate asta își face câțiva prieteni. După o perioadă tatăl fetei își cumpără o mașină și aceștia pleacă într-o mică excursie la niște rude. Problema apare când aceștia fac accident și practic Ruth are cel mai mult de suferit.

Corint Junior carti

Aceasta își fracturează piciorul, motiv pentru care i-se pune un corset de ghips. De aici toată viața ei se schimbă, ajunge să fie prizoniera patului ei. Cu toate astea încearcă să facă față neputinței și ajunge să se descopere.

Leagă noi prietenii cu oameni care îi insufla iubirea pentru artă. Începe să picteze, să citească foarte mult.

Vă zic sincer că m-am regăsit de multe ori în personajul principal, mi-a adus aminte de mine într-o perioadă nu foartă bună a vieții mele.

Corint Junior carti

Pentru că la fel ca Ruthie am fost prizoniera patului meu, am învățat să merg și în timp ce citeam îmi aduceam aminte de acea perioadă.

E o carte foarte frumoasă pe care recomand oricui să o citească.

Următoarele cărți sunt scrise de Peter Bunzl și fac parte dintr-o serie numită Cogheart. Prima se numește Inimă cu cheiță. În aceasta facem cunoștință cu Lily, tatăl ei dispare și viața acesteia ia o nouă turnură.

Corint Junior carti

Corint Junior carti

În lumea pe care o descrie Peter, oamenii trăiesc alături de animale mecanice sau mecanimale. Totul începe cu tatăl lui Lily care fiind plecat cu nava lui într-o misiune, este acostat și luat prizonier. Înainte de asta îl roagă pe mecanimalul lui (o vulpe), Malkin să o găsească pe Lily.

Acesta reușește să scape și îl întâlnește în drumul său pe Robert. Aceștia doi dau într-un final de Lily. Lucrurile se complică pentru că Lily ajunge în custodia unei femei rele care vrea să vândă tot ce avea tatăl ei.

Corint Junior carti

În toată povestea asta intră și doi hibrizi care provoacă doar belele, una dintre ele fiind moartea tatălui lui Robert.

Ideea e că cei trei doresc să îl caute pe tatăl lui Lily așa că pleacă într-o aventură. Multe secrete se află pe drum. Este o carte care chiar m-a ținut captivată și am terminat-o destul de repede. M-am prins de unele chestii, dar nu m-a deranjat.

Corint Junior carti

Pe parcursul cărții avem și câteva desene drăguțe, per total chiar mi-a plăcut.

Continuarea se numește Diamantul lunii sângerii, iar daca în prima parte a fost mai mult vorba despre Lily, în aceasta a fost mai mult despre Robert. Acesta își pierduse tatăl, iar mama plecase când el era foarte mic și practic nu o cunoștea.

Corint Junior carti

Ei bine, în acest capitol aflăm despre mama lui și familia acesteia. Asta pentru că bunicul lui Robert era un mare escroc, Jack Ușa. Acesta fusese ținut prizonier timp de 15 ani, până când evadase. Planul lui era să găsească obiectul pe care îl furase în urmă cu 15 ani și pentru care fusese prins. Obiectul, Diamantul lunii sângerii, aparținea mecanimalului reginei Victoria  și era cel fară de care mecanimalul nu putea funcționa.

Corint Junior carti

Corint Junior carti

Lily împreună cu Robert și Malkin pornesc împreună într-o noua aventură în căutarea mamei lui Robert. Pe drumul lor îl întâlnesc pe Tolly dar și pe Anna, cea care îi ajutase să îl găsească pe tatăl lui Lily în prima carte.

Îmi e foarte greu să vorbesc despre o serie pentru că nu vreau să dau spoilere.

Cert e că totul se termină cu bine, dar vă zic sincer că de data asta am simțit mult mai mult suspans. Chiar nu știam cum să se rezolve lucrurile și mi făcusem mai multe variante în cap.

Cam atât pentru azi, mi-a plăcut mult Ce am citit de la editura Corint Junior.

Voi ați citit ceva de la ei?

Aștept să mi spuneți, iar până data viitoare:

Să aveți o zi superbă!!!