Casa mea, energia mea, banii mei

 

Bună și bine te-am găsit.

Stăteam zilele astea și vorbeam cu părinții mei despre o eventuală mutare într-un alt apartament, au trecut deja mai bine de 11 ani de când stăm în cel actual și credem că a venit momentul să facem o schimbare în peisaj.

Ai mei au început deja să caute tot felul de oferte, dar pe lângă aspect, zona și preț, trebuie să ne asigurăm că blocul ales are și un consum de energie scăzut, pentru asta vom avea nevoie de un certificat energetic ieftin.

Așa că ne-am documentat pe internet, care sunt cele mai bune firme în acest domeniu și așa am dat de Enermed Impex SRL care se ocupă de audit energetic, certificat energetic și termoviziune pentru clădiri și mentenanță a instalațiilor, cam tot ce avem noi nevoie.

Am găsit și niște prețuri, în cazul nostru, pentru un aparatament cu trei camere, ne-ar ajunge 160 de lei, ceea ce nu mi se pare deloc mult.

Dar până să ajungem să ne cumpărăm o nouă casă, totuși mai trebuie să și punem bani de-o parte, mai stingem lumina, becurile deja le-am înlocuit cu unele economice și până și întreg blocul încearcă să economisească energie.

De curând a fost schimbat modul de iluminare din bloc, nu știu cum e la tine, însă la noi mai mereu erau luminile aprinse pe holuri, lucru care creștea costurile, așa că am ales să înlocuim instalația cu una automată, din aceea cu senzor de mișcare și temporizator.

Nu știu dacă am mai zis până acum, însă tata este electrician și cred că aud de 10 ori pe zi:

-Nu mai ține încărcătorul în priză dacă nu îl folosești, nu știai că și el consumă?

-Sinceră să fiu, nu, nu știam, dar oricum nu cred că face așa mare pagubă.

-La cât îl ții tu în priză, face.

Un alt mod de economisire al energiei ar fi acela de a instala un sistem solar, știu din auzite că e o investiție mai scumpicică, dar care pe viitor ajută mult.

Până la urmă este casa noastră și o iubim și sunt sigură că o să reușim să facem și din următoarea casă-ACASĂ, indiferent de cum o să fie.

Și uite că asta a fost tot pentru azi, aș vrea să mi spui: Tu ce faci ca să economisești energie și bani în propria locuință?
Aștept răspunsul în secțiunea de comentarii, până data viitoare:
Să ai o zi superbă!!!

PS: Acest articol face parte din participarea mea în cadrul competiției Superblog 2017!!!

 

Sabina

0 thoughts on “Casa mea, energia mea, banii mei

  1. Si la noi in scara e mereu lumina aprinsa, fapt vizibil mai ales pe factura de la intretinere. Sincer sa fiu, nu stiam despre certificatul energetic pentru blocuri, insa tin minte ca sigur am mai vazut acest chart pe frigider sau masina de spalat. Mi s-ar fi parut foarte util ca astfel de informatii sa fie cat mai raspandite, pentru ca facem niste lucruri care ne vod dauna grav mai tarziu.

  2. N-am nici un motiv sa economisesc energie – stii, fac parte din generatia aia care stie ce inseamna sa ti se ia curentul la ora 18.00 pt ca se facea economie. Nu vad sensul economiei la curent electric, gaz sau apa. Chiar nu-l inteleg.

  3. Si la noi pe scara blocului s-a schimbat iluminarea. Acum este cu senzori deci se aprinde doar cand este necesar. In casa, am inlocuit toate becurile cu cele economice si chiar s-a vazut pe factura…

    1. Nu sunt foarte priceputa asa ca am intrat sa citesc mai multe si uite ce am aflat : Enermed Impex SRL oferă servicii de audit energetic, certificare energetică și termoviziune pentru clădiri și mentenanță a instalațiilor. Suntem atestați de Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene (MDRAPFE) în toate domeniile specificate mai sus (certificare energetică și termografie), pentru toate tipurile de clădiri, atât rezidențiale, cât și spații comerciale, spații de birouri, hoteluri, case pasive energetic, farmacii, spitale, instituții de învățământ.

  4. Nu sunt un exemplu de urmat pentru ca nu sunt cea mai economa persoana. Singurul lucru care il fac ca sa mai fac si eu putina ecoomie, este sa sting lumina cand cred ca nu voi reveni prea curand intr-o camera. Dar atat …

  5. Sotul meu a cumpărat becuri economice și electrocasnice din clasa A++. Eu folosesc sistemele electronice doar atunci când este nevoie și cred ca așa reușim sa economisim niște bănuți.

  6. Cam toate electrocasnicele sunt clasa A+++ de energie, dar avand in vedere ca avem 60 de becuri in casa, poate e momentul să trecem pe LED la toate, poate asa am face economie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top