Articol

Aparatura foto si poze frumoase

Bună tuturor, azi vorbim despre Aparatura foto si poze frumoase.

M-am gândit că e de interes un asemenea subiect, având în vedere că partea foto contează foarte mult.

Mie mi place foarte mult să fac poze și mă oftic că în ultimul timp nu prea am mai avut tragere de inimă să le fac. Probabil și faptul că petrec foarte mult timp în casă a contribuit la acest lucru. E și foarte frig afară, peisajul nu prea ne ajută, deci e oarecum de înțeles.

Cu toate astea, am încercat să mi depășesc nivelul și să încerc să fac poze și din casă, folosindu-mă de diverse obiecte sau trucuri descoperite online.

Dar hai să vorbim un pic și despre aparatură. Consider că este foarte importantă. Acum știu că multă lume apelează la telefon și recunosc că și eu o fac uneori, dar tot camera foto e baza.

Eu momentan folosesc un Canon EOS M50 cu un obiectiv Sigma de 30mm F1.4. Acesta e un obiectiv fix, de portrete, dar mă descurc foarte bine și la fotografierea produselor. Uneori mai folosesc și camera mea micuță Canon G7X Mark 2, dar aceasta e mai mult pentru vlog.

Ca și telefon am un Samsung A72, nu pot să zic că mă dau pe spate pozele făcute cu el, dar sunt bune și ele.

Dacă e să vorbim despre pozele realizate în interior, poze de produs, vă recomand să vă folosiți de orice găsiți în casă. De la mărgele, pulovere pufoase, covoare, oglinzi. Pe toate acestea le puteți folosi ca și decor pentru pozele voastre.

De asemenea, vă recomand să urmăriți pe youtube clipuri de tipul tutorial, eu am învățat multe trucuri așa.

Pe partea de editare, nu am strălucit niciodată și nici nu am fost atrasă de zona asta. Îmi plac foarte mult pozele naturale, dar știu că o lumină pusă la locul ei, sau un contrast mai puternic, pot schimba o poză în bine.

Ca și aplicații vă recomand Snapseed și Lightroom, iar de curând am descoperit și PhotoRoom și Retouch.

Cam atât pentru azi.

Vouă vă place să faceți poze, dacă da, cu ce le faceți?

Haideți să ne vedem și în comentarii, iar până data viitoare:

Să aveți o zi superbă!