Articol

Alegerea botinelor – un cumul de pretentii

Rafturile magazinelor sunt pline cu tot felul de încălţăminte. S-au schimbat sezonul, trendurile, inspiraţiile. Dar pe cât de atractive sunt modelele sau chiar şi preţurile, nu trebuie să uiţi criteriile calităţii. Nu orice tip de încălţăminte se potriveşte oricui.

Să presupunem că eşti în căutare de botine damă din piele naturală, o tipologie destul de comună în rândul încălţămintei de toamnă. Iată câteva sfaturi pentru a înţelege ce să eviţi şi la ce să fii atentă în mod special.

  • Evita talpă îngustă. Această poate fi de un disconfort care să te facă să te răzgândesti cu privire la acest aspect. Este vorba de posibile dureri de articulaţie, precum şi şansele crescute de a face bătături.
  • Atenţie unde este încuietoarea. Sistemul de închidere poate cauza disconfort. Desigur, poate că acest aspect vine în strânsă legătură cu mărimea potrivită. Şi aici este o întreagă poveste.
  • Dacă insistaţi să fiţi o pretendentă la statutul de Cenuşăreasa, adică să încercaţi să purtaţi pantofi ce nu vi se potrivesc, mai bine renunţaţi. Oricât pare de tentant, chiar şi numai o jumătate de măsură în plus sau minus poate cauza dureri. Tensionarea muşchilor ce sunt suprasolicitaţi când botinele sunt prea mari şi există frica constantă că sar din picior sau când sunt prea strâmţi şi va chinuiţi să rezistaţi în ei, este doar o chestiune de amintit. De altfel durerile şi deformarea mersului sunt aspecte ce se corelează cu acest lucru, de asemenea.
  • Materialele folosite. Este de preferat să acordaţi atenţie deosebită când vine vorba de material, întrucât acesta determină şi calitatea în cele din urmă. Aşadar, ţineţi cont de temperaturi şi de specificaţiile sezonului, vânt, ploaie, umiditate. Botinele alese sau orice alt tip de cizme trebuie să reziste, să fie confortabili, suficient de călduroşi, să permită pielii să respire. Desigur că în această ecuaţie nici nu încape îndoială că pielea este răspunsul adecvat.
  • Atenţie la lungimea botinelor. Există persoane care nu ar trebui să se rezume la modelul botinelor cu puternic accent la linia gleznei. Acest lucru defavorizează când crează impresia de picior mai scurt. Desigur, şi modul în care sunt purtate, combinate în ţinută, expuse, are un rol în această ecuaţie. Din fericire, există numeroase opţiuni de botine, cu linie mai sus de gleznă, pe gambă.
  • Originalitate şi stil de efect. Desigur că veţi dori să alegeţi ceva original şi nu de duzină. Aşadar este recomandat să va îndreptăţi spre marile branduri, magazine pentru alegeri pe măsură pretenţiilor. Aşa va asiguraţi şi alegerile ca fiind în trend. Un stil flatant este cel care vi se potriveşte, aşadar, aveţi toate motivele să căutaţi şi să comparaţi modele până la alegerea finală.

Ştiai că pantoful bine creat şi care ţi se potriveşte pe picior este confortabil pentru că se va sprijini pe extremităţi? Pe zona de sub călcai şi pe partea de sub talpă. Aşadar este de la sine înţeles să probezi şi să descoperi ce ţi se potriveşte. De altfel, de la prima purtare ar trebui să ştii ce nivel calitativ au pantofii sau botinele alese.

Atât pentru azi, noi ne revedem curând, până dată viitoare:

O zi superbă!!!

 

S-ar putea să-ți placă și...

2 comentarii

  1. De multe ori ma fura designul unor incaltari si fermecata le cumpar fara sa ma gandesc o clipa ca-mi vor omora picioarele dupa cinci minute de purtat.

    1. Da, te inteleg perfect.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.