Articol

E-Mobility, un subiect interesant

Bună și bine v-am găsit.

Trebuie să recunosc că tema articolului de azi mi-a dat mari bătăi de cap, asta pentru că e un subiect un pic mai greu de digerat și anume e-Mobility.

După cum probabil ați observat și voi, toată lumea e obsedată de conceptul ăsta de „Salvați planeta”, lucru care este de lăudat, ne dorim să avem grijă de calitatea produselor pe care le consumam, de calitatea aerului pe care îl respiram și așa mai departe.

Din documentările pe care le-am făcut, se pare că în sfera de vânzări auto încep să apară din ce în ce mai multe modele de mașini electrice, pentru că despre ele vorbim, în acest sens, cei de la Mercede-Benz vor lansa anul ăsta Mercedes-Benz EQC, aceasta fiind prima mașină electrică produsă de ei.

Mi se pare foarte interesant modul în care evoluează totul, omul a pornit de la banala căruță trasă de cai iar acum ajunge să conducă mașini electrice și asta nu poate să mă facă decât să mă gândesc la ce o să mai iasă pe piață.

Sunt sigură că și voi v-ați uitat la destul de multe filme SF în care oamenii călătoreau cu mașini zburătoare sau altfel de invenții (și uite cum mi-a zburat mie gândul prea departe).

Dacă oamenii au fost în stare să producă automobile care pot merge fără a utiliza resurse de petrol, imaginați-vă ce vor scoate peste câțiva ani.

Dar hai să revenim un pic cu picioarele pe pământ, pentru că pe lângă mașini electrice, termenul de e-mobility se referă la transportul cu orice tip de vehicul electric și aici intră hoverboard-urile, skateboard-urile electrice, trotinete electrice, biciclete electrice, motociclete electrice și cred că ați înțeles voi ideea.

Mi-ar plăcea ca încet-încet, oamenii să îmbrățișeze total acest concept și să vedem din ce în ce mai multe stații de încărcare, pentru că acestea sunt foarte importante, poate un pic mai importante decât mașina în sine, pentru că dacă nu ai unde să o încărci, stai cu ea în garaj, nu știu, părerea mea.

Plus că asta mă duce cu gândul la ceea ce vă povesteam inițial, legat de planeta noastră, pentru ca renunțând complet la transportul care necesită combustibil, asta ne îmbunătățește calitatea aerului pentru că din păcate unul din cei mai mari factori de poluare a aerului sunt mașinile.

Și după cum ați putut observa și voi, apar din ce în ce mai multe mașini, oamenii își cumpără din ce în ce mai multe sau apar noi conducători auto pe banda rulantă și toate acele mașini produc emisii de carbon, ei bine, imaginați-vă ce s-ar întâmpla dacă toate acestea ar fi înlocuite cu mașinile electrice, calitatea vieții noastre ar fi îmbunătățită, poate că rata de mortalitate ar fi în scădere.

Dar hai să vorbim un pic și de costuri, cred că fiecare a auzit că benzină se tot scumpește, există tot felul de fluctuații în ceea ce privește prețul combustibilului, sunt sigură că dacă am renunța total la el, costurile s-ar reduce, chiar dacă achiziționarea unei astfel de mașini implică costuri mai mari, până la urmă știți și voi vorba aia: Dai un ban dar stai în față!

Dacă mâine ar dispărea toate mașinile pe combustibil și ar trebui să se producă doar mașini electrice, asta ar însemna o creștere în ceea ce privește piața muncii, pentru că s-ar creea mai multe locuri de muncă, fiind nevoie de o masă mai mare de oameni care să producă aceste mașini.

Vă dați seama că oamenii care stau în orașe mari ar putea și ei să doarmă mai bine seara, pentru că acestea au avantajul de a produce un zgomot foarte redus, pentru cineva care stă aproape de stradă, o astfel de schimbare i-ar ajuta enorm.

În concluzie, sunt curioasă de cum o să evolueze piața asta a automobilelor, dacă o să dispară vreodată cele pe combustibil, nu se știe, rămâne să așteptăm să vină schimbarea.

Da, asta a fost tot pentru azi, este un subiect foarte interesant care îți dă de gândit și mi-ar plăcea să citesc și părerile voastre legate de el.

Până la următorul articol:

Să aveți o zi superbă!!!

PS: Acest articol reprezintă înscrierea mea la cea de-a doua probă din cadrul Spring SuperBlog 2019!

S-ar putea să-ți placă și...

3 comentarii

  1. UniquebyMM M spune:

    Următoarea noastră mașină chiar vrem să fie electrică. Mercedes, pentru că avem experiența Mercedes Benzului E Class pe care îl avem,
    Ar fi minunat ca societatea să conștientizeze efectele e-mobility asupra vieții.

    1. Oo super, sa va ajute Dumnezeu.

  2. […] E-Mobility, un subiect interesant […]

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *