Articol

Recenzii: Talente ascunse de Amanda Quicq

Bună şi bine te-am găsit.
Pentru azi am o nouă recenzie de carte, acum ceva timp îţi arătam într-o postare că am primit o carte şi anume Talente Ascunse de Amanda Quicq, cineva s-a arătat interesat de aceasta şi mi-a spus dacă îi pot face o recenzie aşa că asta şi vreau să fac.

Am încercat să mă documentez un pic înainte, să văd dacă face parte dintr-o serie sau ceva, nu am găsit nimic concret, cert e că Amanda Quicq a scos destul de multe cărţi şi chiar mă bate gândul să mai citesc şi altele.Povestea începe cu Serenity Makepeace (ce nume sugestiv) care vrea să îşi angajeze un specialist în gestionarea afacerilor, deoarece aceasta deţinea o băcănie pe care vroia să o extindă.Caleb Ventress acceptă propunerea şi uite aşa, cei doi devin parteneri şi nu numai, deoarece pe parcurs se leagă o frumoasă poveste de dragoste între cei doi.

Totul ar părea frumos, cu excepţia faptului că Serenity este şantajată, acesta fiind subiectul principal al cărţii, cei doi parteneri încearcă să afle cine este cel care o şantajează pe Serenity, obiectul şantajului fiind nişte poze nud cu aceasta.

La început Caleb este foarte revoltat deoarece are sentimente pentru partenera lui şi nu concepe de ce această ar fi făcut astfel de poze, el vine cu un bagaj din trecut legat tot de acest subiect, deoarece şi familia lui a fost şantajată tot cu nişte poze compromiţătoare, fapt care îl face să retrăiască nişte amintiri dureroase, având în vedere că ambii lui părinţi sunt morţi.

Până şi la capitolul asta se aseamănă cei doi, deoarece nici Serenity nu îşi cunoaşte părinţii, a fost crescută de cei din oraşul Witt’s End, fiecare locuitor a învăţat-o câte ceva, lucru care, o să vezi că îi va prinde bine pe parcursul cărţii.

După ce au semnat contractul, aceştia încearcă să vadă cine ar fi putut să o şantajeze cu acele poze pe Serenity, ajung la concluzia că responsabil este chiar cel care a făcut pozele şi anume Ambrose, însă descoperă că acesta a murit şi încep să facă pe detectivii.

Între timp relaţia lor de dragoste ajunge la un nivel mai avansat, sunt şi nişte scene mai picante între ei, descrise cam în amănunt, lucru care pe mine nu mă deranjează dar nu ştiu dacă este pe placul tuturor, am zis că ar fi bine să menţionez şi asta.

Până la urmă reuşesc să afle adevărul şi sinceră să fiu, nu mă aşteptam la un astfel de deznodământ, m-a ţinut cu sufletul la gură.

Şi cred că mă opresc aici cu detaliile, acum aş vrea să spun un pic părerea mea, mie sincer începutul mi s-a părut un pic tras de păr, deoarece nu înţeleg motivul pentru care Serenity îi spune noului ei partener Caleb, că este şantajată, dar am trecut totuşi peste.Mi-a plăcut totuşi îmbinarea asta între mister, comedie, romantism, chiar mi s-ar fi părut plictisitoare să o ţină doar pe mister şi atât.

De asemenea, mi s-a părut foarte interesantă povestea de viaţă a personajelor, faptul că deşi amundoi erau orfani, proveneau din medii de viaţă diferite, el era un bărbat cu o familie importantă, cu multe firme şi posibilităţi financiare, ea se descurcă singură şi încerca să îi ajute şi pe ceilalţi.

Un alt plus ar fi dialogurile, eu în general nu sunt mare fană a cărţilor cu descrieri lungi, alambicate şi fără rost, îmi plac mult dialogurile şi în cartea asta o să găseşti multe, apar şi descrierile, nu zic nu, dar nu predomină ca în alte cărţi citite de mine.Per total eu zic că este o carte care merită, este o lectură destul de uşoară şi chiar ţi-o recomand.

Sper că ţi-a plăcut articolul de azi şi că te-am inspirat iar întrebarea de azi este: Ce gen de cărţi preferi?

Aştept răspunsul tău în comentarii iar până data viitoare:

Să ai o zi superbă!!!

S-ar putea să-ți placă și...

0 comentarii

 1. barbierucristina spune:

  Hmm.. pare o carte ce merita citita. Imi place subiectul. E pe wishlist.

  1. Ma bucur mult, sa stii ca nici eu nu ma asteptam sa fie ceva wow dar chiar mi a placut.

 2. Am auzit de Amanda Quick, dar până acum n-am citit nimic de la ea. Rămân mai mult în sfera young adult cu povești stereotipice și previzibile 😊

  1. Asa e, fiecare cu gusturile lui.

 3. lucruriprivitedejosinsus spune:

  Eu am catev acarti de Amanda si imi plac foarte mult. Stilul ei este unic.

  1. Super si eu o sa vreau mai multe, ai dreptate.

 4. Momentan sunt intr-o perioada in care prefer cartile de dezvoltare personala, dar sa stii ca imi plac si cartile precum cea prezentata de tine, doar sa am starea necesara sa le citesc.

  1. Te inteleg perfect si eu am trecut acum prin o perioada de genul.

 5. In urma cu mai multi ani am citit si eu carti de Amanda Quick, la indemnul unei prietene pasionate de acest gen.
  Sper sa nu te superi, iti las link de la un blog unde exista lista de colectii scrise de aceasta autoare.
  http://www.faramiere.ro/lista-carti-amanda-quick/

  1. Nu ma supar deloc, chiar iti multumesc .

 6. albusteluta spune:

  N-am citit nimic de aceasta autoare,dar fiind la capitolul”carti romantice” si la cum ne-ai prezentat-o sigur ma voi uita dupa ea!

  1. Sper sa iti placa, pe mine m-a convins sa mai incerc si alte carti de la ea.

 7. Nu prea agreez genul asta de carti romantice, siropoase si cu o tenta erotica, dar pentru vacanta cred ca merge.

  1. Sa stii ca nici mie nu prea mi placeau dar asta parca are si ceva in plus, mult mister.

 8. N-am mai citit nimic de la aceasta autoare. Mi-a placut recenzia ta. Pare a fi o carte excelenta

  1. Ma bucur mult, inseamna mult pentru mine, chiar e .

 9. […] iubește de Elizabeth Gillbert, Talente Ascunse de Amanda Quicq (pentru care am și recenzie aici) și Manual pentru viață de Joe […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *